Slim energie besparen in de industrie met Sensorfact

De industrie binnen de EU heeft als belangrijke ambitie om in 2030 ​50% energie-efficiënter te worden​. Het verbeteren van energie-efficiëntie in de industrie heeft een essentiële rol om klimaatrichtlijnen en doelen te kunnen realiseren.

Om de industrie te helpen met deze energie-efficiëntie, heeft de Utrechtse scale-up Sensorfact een compleet energiemanagement oplossing ontwikkeld om energieverspilling te elimineren. Dit energiemanagement systeem helpt industriële bedrijven inzichten te verkrijgen in hun energieconsumptie en vertaalt deze inzichten naar concrete besparingen die eenvoudig te implementeren zijn.

De draadloze sensoren verzenden op machine niveau data naar de Sensorfact Software. Deze data wordt vervolgens samen met de klant grondig doorgenomen om duidelijk te krijgen wat er op machine niveau gebeurd. Energieconsultants identificeren de besparingsmogelijkheden van de machines met het hoogste energieverbruik. Vervolgens helpen algoritmes helpen bij het analyseren van het besparingspotentieel en het volgen van de geïmplementeerde besparingen.

Met deze oplossing is Sensorfact ​onlangs genomineerd​ voor Techleap.nl’s programma “Rise: Flattening the Climate Curve” als één van de Nederlandse tech scale ups met de hoogste groeipotentie. Sensorfact heeft momenteel meer dan 300 industriële klanten in Europa waarbij er in totaal 54+ GWh (gigawattuur) energiebesparingen zijn geïdentificeerd.

Bezoek de website van Sensorfact voor meer informatie over hun manier van werken of neem contact op via info@sensorfact.nl

Uitgelicht