StuVal: Continuïteit aan innovatie door inzet student-mentorteams

StuVal
StuVal (Student Add Value) is een technisch innovatiebureau dat tastbare innovatie uitdagingen van bedrijven matcht aan jong technisch talent (HBO & WO).

Om als bedrijf bestand te zijn tegen de uitdagingen van de toekomst, staat innovatie hoog in het vaandel. Een nieuw product of tool kan veel betekenen voor de organisatie en werknemers. Zo kan fysiek belastend werk verlicht worden, tijd worden bespaard op diverse werkzaamheden en daarmee ook kosten.
Alleen om die slag te maken, zijn er verschillende problemen die dat vaak bemoeilijken. Zo is technische innovatie erg duur, er een tekort aan goed technisch personeel en/of is niet de juiste technische kennis in huis.

Om aan de toekomst te bouwen, is het belangrijk om te werken met de toekomstige generatie. Oprichter Rik van den Reijen zag dat er vaak voorbij wordt gegaan aan studenten die een studiegerelateerde bijbaan zoeken. Het is dan ook zijn missie om met StuVal elke getalenteerde techniek student een bijbaan aan te kunnen bieden. Waardoor zij al in een vroeg stadium werken aan de innovaties van de toekomst.

Wat doet StuVal?

StuVal ondersteunt in het hele proces van productontwerp tot prototype tot verdere productontwikkeling. Om dat te realiseren bestaat een samenwerking uit drie groepen: de desbetreffende organisatie, studenten en mentoren. Het bedrijf komt in aanraking met de kennis en frisse ideeën van studenten. En andersom leren zij hun potentiële werkgever kennen en doen zij ervaring op vanuit mentoren.

StuVal

 

Bouwen van getalenteerde student-mentor teams
Daarvoor scouten en selecteren wij getalenteerde HBO of WO tech studenten, vormen dan vervolgens teams om aan innovatieve technische vraagstukken te werken. De kracht van deze teams ligt in snelheid, focus en efficiëntie. Deze studenten kunnen worden begeleid via het interne mentorschap programma (inzet van mentoren met aansluitende kennis/expertise uit het technisch werkveld. Op deze manier gaat tijd niet verloren aan begeleiding, zoals vaak te merken is met stagiaires, maar wordt optimaal gestoken in de opdracht.  Zodat er het gewenst resultaat behaald wordt met een hoge kwaliteit tegen lagere kosten.

Voordelen voor uw organisatie
Wij vinden het belangrijk om de innovatieslag bij bedrijven zo laagdrempelig mogelijk te maken. Doordat wij toptalent een bijbaan aanbieden en zij ondersteunt worden door onze mentoren, leveren wij kwaliteit wat betaalbaar is. Daarnaast biedt het een makkelijke manier om op de lange termijn werving en selectie te doen. Geen sprake meer van studenten waar veel voor betaald moet worden om hen te recruiten na het afstuderen. Verder weet u wat voor talent u in huis heeft, door hen al tijdens de studie te betrekken bij de productontwikkeling. En bouwt u ook meteen een relatie op. Met diverse partners werken wij dan ook op structurele basis samen.

Dus is is organisatie toe aan een technische vernieuwing of optimalisatie? Heeft u projecten op de plank liggen waar u geen tijd voor heeft? Of zoekt u een samenwerking met een innovatiepartner die betaalbaar is? Wij staan klaar voor uw uitdagingen.

Bezoek de website van StuVal voor meer informatie. 

Uitgelicht