Terugblik: iTanks evenementen maart

In de maand maart heeft iTanks vijf online evenementen georganiseerd: het iTanks Breakout Café ‘Brandveiligheid’, The Collective Challenge, het iTanks Breakout Café ‘Go Fund Yourself!’, het iTanks Pitch Ontbijt en de iTanks iBrainstorm ‘Mensarme turnarounds’. In dit artikel vind je een terugblik van deze evenementen en links om deze evenementen terug te kijken.

iTanks Breakout Café ‘Brandveiligheid’
Op dinsdag 2 maart vond het iTanks Breakout Café ‘Brandveiligheid’ plaats, waar Leo Oosterveen van BBN een keynote heeft verzorgd. De keynote werd opgevolgd door verschillende breakout sessies welke werden verzorgd door Gemba, Antea Group, Perspect Group, Corrick Group en Beveco Gebouwautomatisering.

Via deze link kun je de keynote terugkijken.

The Collective Challenge
Op donderdag 11 maart keken we tijdens het online evenement “The Collective Challenge” met Jeannette Baljeu namens de Provincie Zuid-Holland en eventpartners Buccaneer Delft, Maritime Delta, Port of Rotterdam en PortXL naar de gezamenlijke uitdagingen voor de industrie in Zuid-Holland en daarbuiten.

In een interactief programma brachten bezoekers, de keynote en de organiserende partijen de vragen in beeld en werd duidelijk hoe elk van de partijen aan oplossingen bouwt. Het was goed om te zien dat de vragen van de deelnemers, de scope van de Provincie en de programma’s van de organiserende partijen, elk op hun eigen manier,  dezelfde richtingscoëfficiënt hebben: met een toekomstgerichte blik zijn er uitdagingen én initiatieven voor de energietransitie, digitalisering en het benodigde human capital.

iTanks Breakout Café ‘Go Fund Yourself!’
Op dinsdag 16 maart vond het iTanks Breakout Café ‘Go Fund Yourself’ plaats. Het programma is van start gegaan met een keynote van wethouder Arno Bonte, die zich bij de Gemeente Rotterdam inzet voor Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie. Zijn inspirerende verhaal werd gevolgd door breakouts van Gemeente RotterdamInnovation QuarterDeltalinqsOneplanetcrowdUp! Rotterdam/Rabobank en Buccaneer Delft. In de breakouts stonden steun of financiering voor elke fase van je bedrijf centraal.

Via deze link kun je meer lezen over de innovatieregelingen.

iTanks Pitch Ontbijt
Op donderdag 18 maart vond het iTanks Online Pitch Ontbijt plaats. Tijdens het Pitch Ontbijt was het de beurt aan MecanoT – BV, CEA Systems, Smartflow en Infostart om hun innovatieve producten en diensten te presenteren.

Patrick Driesmans van MecanoT – BV presenteerde een methode om veiliger te takelen met Mobiel Ankerpunt ANKOR. Thomas Koop van CEA Systems presenteerde een manier om asset data op afstand te managen tijdens corona-isolatie. Aidin Yavari vertelde namens Smartflow over handsfree inspecties met Smart Glasses en Oswin Kerkhof van Infostart presenteerde over machine ondersteuning & netwerken en partners vinden.

Via deze link zijn de pitches via YouTube terug te kijken.

iTanks iBrainstorm ‘Mensarme Turnarounds’
Op donderdag 30 maart organiseerde iTanks, samen met de Provincie Zuid-Holland en Sitech Services, een online iBrainstorm rondom het thema Mensarme Turnarounds. Het programma is van start gegaan met een keynote van Leendert Kuypers, waarin hij vertelt heeft over zijn kijk op de zaak. Vervolgens hebben we met de bezoekers gekeken naar de vraag én de mogelijke antwoorden voor een innovatief en mensarm stopseizoen. Er zijn drie hoofdthema’s in beeld gekomen: voorbereiding, uitvoering en innovatie.

Voorbereiding
Een belangrijke schakel in de keten van efficiënte onderhouds- en turnaroundactiviteiten is de
voorbereiding van het werk. Door slimme inspectie met sensoren, robots, drones en de inzet van
andere tools kan de klus optimaal in beeld worden gebracht. Die kennis kan worden gebruikt om de scope van het werk tijdig te bevriezen én om de juiste materialen en skills beschikbaar te hebben.

Uitvoering
Technologie kan helpen bij het efficiënt uitvoeren van de werkzaamheden. Van een snelle
onboarding van werknemers met behulp van apps en de soepele uitgave van materialen en PBM’s voor het werk tot de inzet van slimme systemen voor mangatwacht, het afdekken met zeildoek van werkplekken en andere tools en technologieën. Er is veel dat het werk kan bespoedigen. Maar het blijft veelal mensenwerk aan installaties op leeftijd.

Innovatie
Innovatie gaat het verschil maken. Bij de iBrainstorm kwamen diverse initiatieven ter sprake. Veel daarvan zijn terug te vinden in de iTanks iSolutionsguide, waar uiteenlopende oplossingen voor vraagstukken zijn te vinden.

Aankomende evenementen
06-04            iTanks Breakout Café ‘Emissievrij werken’
22-04            iTanks Pitch Ontbijt
18-05            Data Analytics Workshop
20-05            iTanks Pitch Ontbijt
17-06            iTanks Pitch Ontbijt

 

Uitgelicht