Terugblik: iTanks evenementen mei

In de maand mei heeft iTanks vier evenementen georganiseerd: de iTanks Innovation Booster Pijpleiding Inspectierobot, het iTanks Meet the Pitcher event en de iTanks iBrainstorm Data en Eigenaarschap. Ook vond in de maand mei het eerste deel van de Data Analytics Workshop in samenwerking met ORTEC plaats. De laatste twee delen van deze workshop zullen plaatsvinden op 1 en 16 juni. In dit artikel vind je een terugblik van de evenementen die wij in mei hebben georganiseerd, inclusief linkjes om deze evenementen terug te kijken.

iTanks Innovation Booster Pijpleiding Inspectierobot
Op 10, 11 en 12 mei vond de iTanks Innovation Booster Pijpleiding Inspectierobot plaats. iTanks en Demcon hebben in maart van 2021 een online survey uitgevoerd om de mogelijkheid van een ​​pijpleiding inspectierobot voor de petrochemische industrie te onderzoeken. Om een ​​beeld te krijgen van de eisen, de waarde en de kosten van het ontwikkelen van zo’n robot moest er een duidelijke visie zijn op wat de robot moet kunnen en onder welke condities. Op 10, 11 en 12 mei hebben we tijdens deze Innovatiebooster naar de survey, de beschikbare technieken en kansrijke coalities gekeken. Genodigden en geïnteresseerden werden bijeen gebracht in drie sessies van een uur, onder leiding van Mark Oosterveer (iTanks) en Timo Roestenberg (Demcon).

Via deze link zijn de opnames van alle drie de dagen terug te kijken.

iTanks Meet the Pitcher
Op 20 mei vond het iTanks Meet the Pitcher event plaats. Tijdens dit event, een nieuw concept in het jasje van het oude Pitch Ontbijt, was het de beurt aan Euro Drone Inspections (Drone inspections above and beyond), Martin’s Imagineering Studio (Automatische corrosiewerende methode voor staal), Spark design & innovation (Innovation partner for Industry and Robotics product development) en Groningen Seaports (Maintenance Port – Poort naar de industrie) om hun innovatieve producten en diensten te presenteren. Na de pitches kregen online bezoekers de kans om gelijk contact te leggen en om aan te schuiven bij zijn of haar pitcher’s networktable.

Via deze link zijn de pitches via YouTube terug te kijken.

iTanks iBrainstorm Data en Eigenaarschap
Op 25 mei vond de iTanks iBrainstorm Data en Eigenaarschap plaats, onder leiding van meester Hub Dohmen. Data is eigenlijk niets, en van niets kan je ook geen eigenaar zijn. Toch kan je als leverancier of gebruiker van data wel zorgen dat de zaken geregeld zijn voordat er conflicten komen. Hub Dohmen is volgens eigen zeggen een techneut die advocaat is geworden. Hij heeft zich gespecialiseerd in dit soort vraagstukken en helpt partijen om duidelijke afspraken te maken voor het gebruik van data. Is er dan helemaal niets geregeld? Jawel, er is wetgeving voor Intellectueel eigendom, databases en auteursrecht. Maar om die goed in te zetten voor het beschermen van data, is nog niet zo eenvoudig. Beter is het om daar bewust mee om te gaan en om met verwerkers en gebruikers van data duidelijke afspraken te maken wat men wel en niet kan doen met de data. Want het kan ook voordelen hebben als anderen met ‘jouw’ data werken. Bijvoorbeeld om modellen ‘te voeren’ en systemen te trainen om slimmere en betere uitkomsten te geven. Ook de samenwerking tussen een asset owner en een dienstverlener moet eigenlijk vanaf het eerste moment worden vastgelegd. Ook hier het advies om dat als werkbaar model te doen en niet als gestold wantrouwen. Dohmen deelt daar graag zijn kijk op en is ook nieuwsgierig naar cases en tips uit de markt. Hij nodigt de bezoekers dan ook uit om via zijn LinkedIn in contact te komen en waardevolle data te delen.

Aankomende evenementen
01-06           
Data Analytics Workshop | Deel 2
16-06           
Data Analytics Workshop | Deel 3
17-06            iTanks Meet the Pitcher
22-06            iTanks Innovation Booster Kill the Spill | Deel 1
23-06            iTanks Innovation Booster Kill the Spill | Deel 2
24-06            iTanks Innovation Booster Kill the Spill | Deel 3

 

Uitgelicht