Terugblik: iTanks evenementen oktober

In oktober organiseerde iTanks drie online evenementen. Het iTanks Pitch Ontbijt Online, iTanks Challenges & Solutions livestream en de iTanks Pitch Lunch Noord-Nederland. In dit artikel een terugblik over deze evenementen en links om de evenementen terug te kijken.

iTanks Pitch Ontbijt Online
Op donderdag 8 oktober vond het iTanks Pitch Ontbijt Online plaats. Tijdens het Pitch Ontbijt presenteerden McNetiqStrukton MilieutechniekFloow en Deltalinqs Training & Services hun innovatieve producten en diensten.

Via deze deze link zijn de pitches via YouTube terug te kijken.

iTanks Challenges & Solutions
Op donderdag 15 oktober organiseerde iTanks een Pitch Ontbijt op locatie bij RDM Next, Rotterdam. Tijdens dit online Pitch Ontbijt op 15 oktober presenteerde iTanks de ‘nieuwe’ dienst iTanks Challenges & Solutions.

De bijeenkomst was als livestream op Youtube te volgen en bestond uit een interview tussen Ron Vaz Dias en Mark Oosterveer van iTanks. Hierin werd uitgelegd wat Challenges & Solutions inhoudt en dat dit eigenlijk al sinds het begin van iTanks de kern van de dienstverlening is; Verbinden en vernieuwen. Al jaren verbinden we mensen en bedrijven om innovatievraagstukken op te lossen. De fysieke evenementen die iTanks de afgelopen jaren organiseerde, waren daar een belangrijk knooppunt voor.

Maar de tijden zijn veranderd. De afgelopen zes maanden maakte iTanks de overstap van ‘live’ evenementen naar online sessies. Met Challenges and Solutions pakken we nu gericht door op het vinden van uitdagingen en het realiseren van oplossingen.

In de livestream werd uitgelegd dat we dit voor en met ons netwerk doen en dat er een keur aan tools is om tot een oplossing te komen. Van 1 op 1 contact tot brainstorm of van online-datascouting tot designsprint. Elke vraag zijn eigen antwoord. In de gesprekken die we met onze partners hebben, zal ook meer aandacht zijn voor de vraagstukken die nu en de komende jaren gaan spelen.

Met een netwerk dat bestaat uit 140 partners van opdrachtgever tot universiteit, meer dan 3000 bedrijven en zo’n 10.000 contacten in de industrie, gaan we graag de uitdaging aan om oplossingen te vinden. In veel gevallen zijn daar geen kosten aan verbonden maar is het juist een onderdeel van de iTanks formule.

Via de koppelingen kun je de livestream video terug kijken en de twopager downloaden voor meer informatie.

iTanks Pitch Lunch Noord-Nederland
Op donderdag 29 oktober vond de iTanks Pitch Lunch Noord-Nederland plaats via livestreaming.

Noord-Nederland heeft een sterk ecosysteem gericht op ecologische versterking van de chemische industrie. Samenwerking in de keten staat centraal. Het chemiecluster in Delfzijl richt zich op tussenchemicaliën, terwijl het cluster in Emmen zich concentreert op polymeren. Zij zijn de pioniers, samen met het kenniscluster op Campus Groningen bestaande uit de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Tel daar het Nationaal Testcentrum Circulaire Kunststoffen in Heerenveen bij op en de cirkel is letterlijk rond. En dit alles binnen het ecosysteem van Chemport Europe.

Tijdens de Pitch Lunch vertelden Heleen van Wijk van Groningen Seaports, Reinder Jacobi van Chemport Europe en Willemien Veele MSc van Circulair Friesland over de opzet van een ecosysteem voor circulaire plastics waar deze partijen de afgelopen tijd hard aan gewerkt hebben. De combinatie van onder meer producenten, afvalverwerkers, kennisinstituten en een testcentrum vormen de succesfactoren.

Aanvullend vatte Heleen van Wijk samen: ‘‘Noord-Nederland is klein genoeg om elkaar te kennen, maar groot genoeg om impact te creëren’.

De livestream is hier terug te zien. Voor toegang vul je de code: ff107362 in.

Aankomende evenementen
10-11
          iTanks Breakout Café PFAS(Online)
19-11           iTanks Pitch Ontbijt(Online)
26-11           iTanks’ Waterstof Update(Online)
02-12          iTanks Workshop ‘Change Management'(Online)
03-12          iTanks Pitch Ontbijt(Online)

Uitgelicht