Terugblik The Collective Challenge

Op 11 maart keken we tijdens het online evenement “The Collective Challenge” met Jeannette Baljeu namens de Provincie Zuid Holland, Buccaneer Delft, iTanks, Maritime Delta, Port of Rotterdam en PortXL naar de gezamenlijke uitdagingen voor de industrie in Zuid Holland en daarbuiten.

In een interactief programma brachten bezoekers, de keynote en de organiserende partijen de vragen in beeld en werd duidelijk hoe elk van de partijen aan oplossingen bouwt. Het was goed om te zien dat de vragen van de deelnemers, de scope van de Provincie en de programma’s van de organiserende partijen, elk op hun eigen manier,  dezelfde richtingscoëfficiënt hebben: Met een toekomstgerichte blik zijn er uitdagingen én initiatieven voor de energietransitie, digitalisering en het benodigde human capital.

De rol van de Provincie daarin is er een van sturen, helpen en faciliteren. Door partijen te verbinden en te ondersteunen worden coalities gevormd die het verschil gaan maken. Niet alleen voor corporate partijen maar ook voor het MKB. Niet alleen met middelen maar ook met contacten, programma’s en verbindingen. En het mooie is, er zijn meer gezelschappen en initiatieven die aansluiten bij de gezamenlijke doelen. De stap om gezamenlijk te duiden hoe we los én met elkaar werken aan de doelen, toont de waarde van een soepel draaiend innovatie ecosysteem om gezamenlijke uitdagingen het hoofd te bieden met cross sectorale aanpakken.

Bekijk het openingsinterview met mevrouw Jeannette Baljeu via deze link.

Uitgelicht