Textiel Service Rijnmond introduceert milieuvriendelijk Sensene 

Textiel Services Rijnmond BV (TSR) wil in 2025 als enige industriële wasserij in Europa geheel CO2-neutraal produceren. Om die ambitie waar te maken heeft het bedrijf de afgelopen jaren gewerkt aan een innovatief alternatief voor de gangbare milieubelastende technieken.

Na jaren onderzoek en testen in samenwerking met de Italiaanse machinebouwer Ilsa Srl en DOW Chemicals heeft TSR een uniek en milieuvriendelijk alternatief ontworpen genaamd Sensene. Deze reinigingsmethode werkt op basis van alcohol en is op dit moment geschikt voor toepassing op  industriële schaal.

Textiel Services Rijnmond B.V. verwerkt wekelijks circa 45.000 genormeerde kledingstukken. Tot nu toe werden deze kledingstukken voornamelijk natgewassen en gedroogd met water en zeep en deels behandeld door middel van dry-cleaning met PerChloorEthyleen (PER). Met de introductie van de nieuwe techniek heeft TSR de eerste stappen gezet om de hele productie geleidelijk geheel over laten gaan naar deze millieuvriendelijke reinigingstechniek.

Door bedrijven in de industrie, offshore en scheepvaart wordt er gebruik gemaakt van werkkleding, die moet voldoen aan verschillende veiligheidscriteria, waaronder Brandvertragend NEN-ISO 11611, Antistatisch NEN-ISO1149-5 en Hoge zichtbaarheid NEN-ISO20471.

Deze kleding is kostbaar en wordt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden vuil. Om de kleding weer schoon en veilig te krijgen, is het van belang dat de kleding wordt gewassen en gerepareerd op een specialistische manier. Er zijn diverse bedrijven in Nederland, die gespecialiseerd zijn in het leveren en onderhouden van dit soort kledingpakketten. Textiel Services Rijnmond B.V. uit Hoogvliet is één van deze aanbieders.

Wilt u meer weten, bezoek www.tsrbv.nl.

Uitgelicht