VenFeld draait pilot op Landal GreenParks

Landal GreenParks draait in samenwerking met iTanks partner VenFeld een pilot op vakantiepark Hoog Vaals in Limburg.

VenFeld heeft een aantal bungalows voorzien van Virtu PVT en Virtu HOT buizen. Deze thermische buizen op het dak van de bungalows, vangen daglicht op en zetten dat om in warm water en elektriciteit. De gezamenlijke doelstelling is om een gasreductie van 80% te realiseren.

VenFeld oprichter Xander Vendrig: “De toepassingsmogelijkheden van deze efficiënte zonthermie oplossing zijn legio. Proceswarmte in de industrie, ruimteverwarming in kantoren, aandrijver voor koelmachines en dus ook op huisjes en centrale voorzieningen van leisureparken. Wij vinden het gaaf dat Landal GreenParks hier het voortouw neemt”.

Formule Manager Facilitair van Landal, Jan-Theo Hoeksema: “De verwachtingen zijn hooggespannen over deze innovatieve techniek. Zullen we met de winter in aantocht in staat zijn voldoende warmte op te wekken? Als back-up laten we de bestaande cv-ketel nog even hangen, maar als deze proef slaagt, kunnen we een belangrijke stap zetten in de verduurzaming van onze parken en het terugdringen van ons gasverbruik.”

Bekijk hier de video over deze samenwerking.

Uitgelicht