Win de War on Talent met DSRPTV iTalents

Disruptieve technieken doen onze maatschappij in razendsnel tempo veranderen. Ze zetten onze wereld op z’n kop! Wij geloven in de toekomst van disruptieve technieken. En bij ieder bedrijf is enorm veel potentieel op dit gebied. Maar hoe begin je zonder de dagelijkse gang van zaken te verstoren?

Het antwoord is heel simpel; studenten! Met DSRPTV iTalents verbinden we jong innovatief talent op het gebied van o.a. Digitalisering, Robotica en Data Science aan onze partners. Dit doen we onder meer via projecten, brainstorms en netwerkevents. Dit in samenwerking met onze partner De Droomstarters. De Droomstarters biedt relevante bijbanen aan studenten. Daarmee creëren zij voor bedrijven een manier van talent acquisitie, die intrinsieke vernieuwing met zich meebrengt. Studenten brengen een frisse blik en de laatste trends, naast veel energie en een onbevangen houding.

Maar wat levert dit nou eigenlijk op?

Met succes zijn al diverse plaatsingen tot stand gekomen. Maar wat leveren deze plaatsingen van studenten in het iTanks netwerk nou op? We hebben Ruud van den Nouweland, mede-eigenaar van Verantio, gevraagd dit met ons te delen.

Verantio – 10 studenten – 19/22 jaar – Bouwkunde en Civiele Techniek

Tien zelfstandige en verantwoordelijke studenten Bouwkunde/Civiele Techniek zijn werkzaam bij dit bedrijf. Ze inventariseren en meten technische gegevens van opslagtanks. Ook moeten alle beschikbare gegevens uit het archief en bij diverse personen opgevraagd worden, om die te verifiëren en te verwerken in de database.

Win-Win voor zowel student als bedrijf

‘’Het is een win-win situatie voor de studenten en voor ons. Studenten hebben op deze manier een bijbaan die in de richting ligt van waar ze in de toekomst heen willen en doen zo ervaring op in de techniek en in het bedrijfsleven. Wat positief is voor hun CV. Wat het voor ons nou zo aantrekkelijk maakt? Wij ondervonden dat het moeilijk was om medewerkers te vinden voor projectwerk, onder andere door de hoeveelheid werk en het niveau. Deze medewerkers waren lastig te vinden door de krapte op de arbeidsmarkt. Door samen te werken met De Droomstarters, hebben we het capaciteitsprobleem kunnen oplossen, tegen een interessant tarief. Wij hebben nu tien flexibele, enthousiaste, hardwerkende Droomstarters aan het werk, waar er zeker nog een paar bij gaan komen!’’

Lees in deze blog nog meer redenen waarom het aannemen van studenten een goed idee is.

Contact me
contactperson

Ron Vaz Dias

Directeur Stichting iTanks

ron@itanks.eu +31 6 51 61 94 19 Contact me