Wat kun je verwachten bij het online Breakout Café ‘PFAS’ op 10 november?

Op dinsdag 10 november organiseert iTanks een Breakout Café rondom ‘PFAS’ via Google Hangouts, van 15.00 tot 16.05 uur.

Tijdens dit event deelt Wim Plaisier EMU PFAS Lead van Arcadis (partner in het Expertisecentrum PFAS alsmede PFAS Cleaning&Treatment Solutions) zijn visie en ervaringen rondom dit onderwerp in een keynote van zo’n 20 minuten. Daarna zijn er twee breakout rondes met presentaties door Boskalis Environmental, Sweco, Kenbri Fire Fighting, Strukton Milieutechniek, Arcadis, Antea, Mourik Environmental Services en de Vries & van de Wiel / Tauw. In dit artikel lees je meer over de inhoud van de breakout sessies. Wil je inschrijven voor het event? Klik dan hier.

Boskalis Environmental
Het is voor veel probleemeigenaren (projectontwikkelaars, gemeentes, locatiebeheerders van industriële terreinen etc) nog onduidelijk als is vastgesteld dat er met pfas verontreinigde grond op hun locatie aanwezig is. Beleid is nog in ontwikkeling, maar de grond ligt nu in de weg. In deze presentatie zal aangegeven worden wat er nu al kan met deze grond, maar ook in welke richting het beleid zich ontwikkelt. Dit vanuit de optiek van een verwerker van verontreinigde grond maar ook vanuit de optiek van de grondverwerkende branche.

Sweco
The topic PFAS is not as urgent as in 2019. Slightly increased PFAS levels now appear to be a manageable risk. That does not change the fact that high PFAS detections still can unexpectedly culminate in restrictions of the use of soil, and consequently in sudden pausing of subsoil and building activities. To solve this issue, Sweco is developing a map, where the risk of finding high PFAS concentration in projects’ locations can be predicted and visualized. This risk will be computed based on the presence of activities and industries regarded as potential sources of PFAS, through geo-statistical analysis. Join the presentation to discover how this geodata-based tool works, and how it could help decision making, avoiding predictable PFAS-related issues.

Strukton Militeutechniek
De praktische kant van PFAS aanpak door Strukton Milieutechniek. Aandachtspunten en de (on)mogelijkheden als er nu PFAS houdende grond vrijkomt.

Arcadis
PFAS in afvalwater kan een groot probleem zijn omdat afvalwater niet zondermeer op oppervlaktewater geloosd mag worden. Welke stappen moeten bedrijven doorlopen? In deze breakout gaan we kort in op bronaanpak, best beschikbare techniek voor zuivering en de immissietoets.

Mourik Environmental Services
Het aanpakken van PFAS is het voordeligst wanneer dit direct gebeurt. Aan de hand van een aantal cases zal Mourik Environmental Services hier een toelichting over geven.

Kenbri Fire Fighting
Alle fluorhoudende blusschuimen bevatten PFAS. Tijd om over te stappen naar fluorvrije schuimen. Maar hoe werkt dit in de praktijk en waar moet je rekening mee houden? Krijg het antwoord tijdens deze breakout sessie.

De Vries & van de Wiel / Tauw
Sinds 2018 worden grond- en baggerwerken geconfronteerd met strenge normen voor PFAS. Hergebruik van grond en baggerspecie was niet meer vanzelfsprekend en projecten vielen stil. De Vries & van de Wiel (DVW) heeft een specialistisch wasproces ontwikkeld voor de reiniging van PFAS-verontreinigde grond. Deze innovatieve techniek is een hybride versie van de klassieke nat extractieve reiniging, dat zich naast fractiescheiding richt op het doorgedreven wassen van de grind- en zandfractie en het continu zuiveren van het waswater. Met behulp van deze techniek wordt PFAS-verontreinigde grond gereinigd tot secundaire grondstoffen. Het proces draagt daarmee bij aan de circulaire economie. Ook verdwijnen de giftige en moeilijk afbreekbare PFAS-moleculen definitief uit het milieu.

Wij verwelkomen je graag bij het iTanks Breakout Café ‘PFAS’ op 10 november van 15.00-16.05 uur. Inschrijven voor het event kan via deze link.

 

Dit event wordt mogelijk gemaakt door
iTanks evenement PFAS

Uitgelicht