Wat kun je verwachten bij het online Breakout Café ‘Procesautomatisering’ op 16 juni?

Op 16 juni organiseert iTanks in samenwerking met Automatie | PMA het online Breakout Café rondom ‘Procesautomatisering’, van 15.00-16.00 uur.

Tijdens dit event deelt Ruud Timmermans van VTTI zijn visie en ervaringen rondom dit onderwerp in een keynote van zo’n 20 minuten. Daarna zijn er twee breakout rondes met presentaties door Batenburg Industrial Automation, Emerson, Yokogawa, Widget Brain en Enode Industrial Networks. In dit artikel lees je meer over de inhoud van de breakout sessies. Wil je inschrijven voor het event? Klik dan hier.

Batenburg Industrial Automation (Bellt)
Qatram is een door Bellt nieuw ontwikkeld platformonafhankelijk product. De naam is een acroniem voor Quality Assurance, Tracking en Management. Qatram is een zelf ontwikkelde database voor MES (Manufacturing Executing System) en OEE (Operational Equipment Efficiency) die wordt gehost in Azure in de cloud en waarmee operators in een fabriek of brouwerij op lokale handheld devices (smartphones, tablets, etcetera) data kunnen invoeren en uitlezen.

Widget Brain
Widget Brain zal tijdens de breakout sessie laten zien hoe, met gebruik van jouw data en kennis, de onderhoudsplanning geautomatiseerd kan worden. Op deze manier verzeker je de compliance, safety, uptime en performance van jouw machines. Dit laat Widget Brain zien aan de hand van een demo van de gezamenlijk afgeronde pilot met VTTI.

Enode Industrial Networks
Rob Hulsebos van Enode Industrial Networks is al meer dan 25 jaar actief op gebied van industrial networks als software-engineer, gebruiker, trouble shooter, machinebouwer, docent en auteur. Tijdens de breakout sessie wordt er gefocust op het zetten van eerste stappen in industriële cybersecurity, zonder onbegrijpelijk jargon.

Emerson
Beslissingen tussen IT en OT worden sneller genomen, om op afstand samenwerken tussen klant en leverancier mogelijk te maken tijdens de lockdown. Tijdens deze breakout sessie zal Emerson enkele positieve voorbeelden geven waarbij zij de afgelopen tijd op afstand samen hebben gewerkt met hun klanten o.a. tijdens een remote Factory Acceptance Test (FAT) en remote preventief onderhoud van een DCS systeem.

Yokogawa
COVID-19 heeft ons allemaal hard geraakt. We voeren taken uit op nieuwe manieren die we normaal niet gewend zijn. Dit houdt ook in dat we ons moeten aansluiten aan nieuwe technologieën. Ook in de industrie is er een verandering gaande – werk dat voorheen door mensen werden voltooid, worden nu langzaam vervangen door sensoren en algoritmes. Er is een nieuwe industriële revolutie gaande. Solution Consultant Martijn Kramer geeft tijdens de breakout sessie een diepere inkijk in de ontwikkeling van nieuwe IIoT technieken en -sensortechnologie die van groot belang zijn in de toekomst van de procesindustrie.

Wij verwelkomen je graag bij het iTanks Breakout Café ‘Procesautomatisering’ op 16 juni van 15.00-16.00 uur. Inschrijven voor het event kan via deze link.

Dit event wordt mogelijk gemaakt door

Uitgelicht