Wat kun je verwachten tijdens het Breakout Café ‘Emissievrij werken’?

Op dinsdag 6 april organiseert iTanks van 15.00-16.15 uur een online Breakout Café rond het thema ‘Emissievrij werken’, met Emmo Meijer van de Topsector Chemie als keynote. Hierna krijgen bezoekers de kans om breakout sessies bij te wonen.

Na de keynote krijg je als bezoeker de kans om een breakout sessie te kiezen. Je kiest van welke partij je meer wil weten, zodat je na de keynote een breakout sessie van deze partij kan volgen. De breakout sessies worden verzorgd door Bredenoord, Emerson Automation Solutions, Elestor, VolkerWessels Materieel & Logistiek, Stork en PNO Consultants. Hieronder lees je meer over de breakouts:

Bredenoord
De energietransitie is in volle gang. Zo ook voor mobiele stroom op plekken waar energie niet altijd zeker of vanzelfsprekend is. In deze presentatie nemen wij u graag mee in onze ontwikkeling naar een emissievrije toekomst voor mobiele stroom.

Emerson Automation Solutions
Het reduceren van emissies is het uiteindelijke doel bij alle duurzaamheidsinitiatieven. Het doel van deze presentatie is om uw gedachten op gang te brengen over de huidige toestand en verbetermogelijkheden van uw bedrijf op het gebied van emissies op het vlak van “Green House Gas” en “Fugitive Emissions”

Elestor
Met de introductie van de Waterstofbromide Flow Batterij is het mogelijk geworden om elektriciteit tegen extreem lage kosten op te slaan. Omdat met deze technologie vermogen en capaciteit onafhankelijk van elkaar gekozen kunnen worden, is die uitermate geschikt om heel kostenefficiënt lange periodes te overbruggen. En met een toenemende afhankelijkheid van zon en wind zal dat steeds belangrijker worden. Daarnaast blijkt de Elestor technologie door een unieke eigenschap een belangrijke rol te kunnen spelen in de kostenreductie van waterstofproductie door middel van elektrolyse.

VolkerWessels Materieel & Logistiek
Stikstofdepositie is een uitdaging die de utiliteitsbouw, woningbouw en/of infrastructuur in de weg kan staan. Door het aanpassen van bestaande technieken is het mogelijk om met het huidige materieel door te werken maar toch de depositie van stikstof terug te dringen. Door de modulaire opbouw past onze NoNOx oplossing op vrijwel alle machines.

Stork
Stork is al ruim 150 jaar toonaangevend in de energietransitie. Van stoom naar elektriciteit, van fossiele naar duurzame energietoepassingen, het zit in het DNA van Stork. Bent u klaar voor de duurzame industrie? Stork biedt antwoorden met de Sustainability Readiness Scan en Clean Industrial Asset Management oplossingen zoals innovatieve energie efficiënte technologie, elektrificatie, H2 toepassing en Energie Management Systeem implementatie.  

PNO Consultants
Zowel op nationaal als Europees niveau liggen er veel kansen om koolstofarme technologie te subsidiëren, en zo de impact van deze technologieën te vergroten. Deze zijn constant in ontwikkeling; in deze breakout zal een overzicht gegeven worden van de huidige mogelijkheden van idee tot commercialisering.

Bezoek het iTanks Breakout Café ‘Emissievrij werken op dinsdag 6 april. Klik hier om je in te schrijven.

Uitgelicht