Zart is het nieuwe Zwart

Zarttech, een Tech-startup die in Nederland is gevestigd, veranderd zijn naam van Zwarttech naar Zarttech om zijn dienstenaanbod te versterken en zijn marktpositie te consolideren. Het is een startup die de kansenkloof overbrugt door de top 1% senior IT-experts uit Afrika te verbinden met bedrijven in het Westen op een volledige of hybride externe basis.

Zarttech, opgericht in 2020 door Nelson T. Ajulo, heeft tot doel economische kansen naar Afrika vanuit het Westen te verspreiden onder de grote aantallen senior IT-talenten in Afrika, zodat ze vanuit het comfort van hun huis toegang hebben tot goedbetaalde banen. Deze innovatieve benadering heeft ervoor gezorgd dat senior software-experts niet weg hoeven te gaan van hun dierbaren, waardoor de braindrain in Afrika wordt ontmoedigd en tegelijkertijd economisch wordt bijgedragen aan de westerse economieën. De Afrikaanse bron is een perfecte oplossing voor de schaarste aan senior technische middelen.

Met dezelfde visie, doelstellingen en missie streeft Zarttech ernaar de ongekende prestaties van Zwarttech uit te breiden door de steun te krijgen van grote niet-gouvernementele organisaties, door samen te werken met CSR-afdelingen en door meer klanten aan te trekken uit heel Europa, de VS, het VK en andere delen van de wereld zonder enige vooringenomenheid. Zwarttech was begonnen om de ongelijkheidskloof te overbruggen die zij zien opgroeien in de wereld. Het overbruggen van ongelijkheid ging voor hen meer over gelijkheid, de zwaksten onder ons stimuleren om toegang te krijgen tot de dagelijkse basisbehoeften, een stem geven aan degenen die niet gehoord worden en een platform creëren dat de onderbenutte menselijke hulpbronnen en talenten over de hele wereld kan verbinden.

Met bijna twee jaar onder de riem hebben zij besloten om het doel voort te zetten onder de naam Zarttech. Deze verandering lijkt voor sommigen misschien nogal abrupt, maar zij hebben hun redenen. Het afgelopen jaar hebben ze geluisterd en gesproken met hun klanten, partners en andere belegde partijen en realiseerden dat hun naam door het gebruik van het woord “Zwart” een negatieve bijklank bij het Nederlandse publiek leek te wekken. Het licht is niet gedimd, hoewel de naam is aangepast naar Zarttech, blijft het doel en de impact hetzelfde.

Het bedrijf blijft in de huidige structuur en hun contacten blijven ongewijzigd. Ook de locatie, e-mail en telefoonnummers blijven hetzelfde. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk hier de video van Zarttech

Uitgelicht