Zeevarenden in quarantaine bij Wings Hotel Rotterdam

Tijdens de Corona crisis zijn Port Health Authority Rotterdam en het Wings Hotel (Rotterdam Airport) de samenwerking aangegaan. De Port Health Authority Rotterdam (PHAR) is een samenwerkingsverband van een aantal partijen waaronder Port of Rotterdam, de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en ook GGD Rotterdam-Rijnmond. Een belangrijk onderdeel van de PHAR is de bestrijding van infectieziekten (zoals Corona) in de haven van Rotterdam.

Door de crisis konden er helaas weinig crew wissels plaatsvinden in verband met eventueel besmettingsgevaar en vanwege de vele reisbeperkingen.

Met de tweede golf in het vooruitzicht vrezen wij ervoor dat dit zich weer zal herhalen. Zeevarenden brengen soms meer dan elf maanden op hun schip door omdat er niet gerepatrieerd kan worden. Als er dan ook nog mogelijke zieken aan boord zijn, dan is het des te meer van belang dat die aan de wal een goede plek vinden om, geïsoleerd, weer op te knappen.

Vanuit de ervaring die het Wings Hotel heeft als zorg opvang in samenwerking met de Gemeente Rotterdam konden wij aan de slag. Tijdens de lock-down zijn alle procedures in orde gemaakt, bijvoorbeeld de procedures om de crew op te vangen en in quarantaine te plaatsen.

In samenspraak met de GGD en de Veiligheidsregio is deze procedure tot stand gekomen.

Door gebruik te maken van een aparte ingang kunnen wij de crew afgescheiden van overige hotelgasten naar de kamer doorverwijzen.

Het ontbijt, de lunch en het diner kan naar de kamers gebracht worden en eventuele extra’s kunnen via een sneltoets worden doorgebeld naar de receptie. Ook beschikken wij over de mogelijkheid om nabij testen af te nemen of indien gewenst op de kamer of een afgesloten ruimte door een dokter.

Op deze manier kunnen de crew leden weer veilig van- en aan boord. De quarantaine is op deze manier verzekerd!

Voor meer informatie; neem contact op met Marieke van Ballegooijen van Wings Hotel via:

06 19 85 78 00

Photos of the World Hotel WINGS in Rotterdam, Netherlands by Elan Fleisher / elanhotelpix.com

Uitgelicht