Zonder wrijving geen glans. Veranderen, gewoon doen! | iTanks

Zonder wrijving geen glans. Veranderen, gewoon doen!

Afgelopen donderdag 14 december heeft iTanks het jaarlijkse Kerstontbijt georganiseerd. Dit jaar vond deze plaats in de Scheepsbouwloods bij onze buren van Franklin Offshore. De ochtend werd afgetrapt door Erik de Neef,  Havenman van het jaar en CEO van de KRVE. Een bijzonder inspirerend verhaal over innovatie in een traditionele organisatie. “Zonder wrijving geen glans, veranderen gewoon doen!”, aldus Erik de neef die vertelde hoe innovatie een belangrijke rol heeft gespeeld binnen de KRVE.

Na de keynote werden er vijf vraagstukken gepitcht door verschillende asset owners met de bedoeling om met behulp van het publiek en hun netwerk tot zoveel mogelijk oplossingen te komen. Deze oplossingen konden met een kerstkaart gedropt worden in de verschillende kerstpakketjes onder de kerstbomen.

Hieronder vindt u de vijf vraagstukken inclusief link naar de presentatieslides:

VTTI: How to detect valve leakages in an early stage?
Vopak: Hoe kunnen operationele controles op een kosteneffectieve manier geautomatiseerd worden?(zodat er nog maar 1 persoon naar buiten hoeft en wel aan het vier ogen principe wordt voldaan)
TATA Steel: Hoe kunnen we geluidsoverlast bij lossing van schepen verminderen?
Groningen Seaports: Hoe kunnen we het water van de Eems weer helder krijgen om het natuurlijk leven te herstellen?
Gasunie: Hoe kunnen we de data van grondradarecho’s op de juiste manier interpreteren?

Het programma on stage werd afgesloten met een live demo van een drone die wanddiktemetingen uit kon voeren. Check hier de presentatie van Ronik.

Bent u niet in de gelegenheid geweest om de kerstkaart met een oplossing in de doos te doen maar heeft u of kent u iemand die dé oplossing heeft voor één van bovenstaande vraagstukken. Aarzel niet en stuur een mail naar groen@itanks.eu of vazdias@itanks.eu

iTanks wenst u fijne kerstdagen en een fantastisch nieuw jaar vol inspiratie en innovatie!