Arol Energy biogaslijn

De Challenge

Huidige biogasproducenten hebben te maken met onzekerheid over hun verwachte rendement wanneer ze investeren in oplossingen om biomassa om te zetten in een andere energiebron. Daarom biedt Arol Energy turn-key productoplossingen en specifieke biogasbehandeling met hun productlijn.

De Solution

Arol is gespecialiseerd in het omzetten van biogas naar biomethaan op basis van het verwijderen van CO2 d.m.v. door warmte aangedreven amines. Het biomethaan is dan beschikbaar voor gebruik in het aardgasnet of brandstof voor voertuigen.

Arol Energy biedt een verscheidenheid aan producten. Zo hebben ze een productlijn dat biogas zuivert om een aantal chemische verbindingen te verwijderen. De AE-Amine lijn produceert biogas met behulp van een krachtig en energiezuinig chemisch wasproces en vervolgens wordt het biogas omgezet in biomethaan. Dit wordt gedaan door eenvoud van membraangasscheiding te combineren met een compacte installatie.

De Businesscase

Arol Energy helpt o.a. bij:
– Meting en analyse ter plaatse: identificatie van de chemische samenstelling van biogas zodat de productie van biomethaan wordt geoptimaliseerd.
– Advies en technische analyses: Arol zorgt voor een optimale energieprestatie en advies bij de keuze en inrichting van het biogaszuiveringsproces.
– Onderhoudscontracten (voor 3 of 5 jaar, verlengbaar).
– Onderhoud van apparatuur ter plaatse en de continue online operationele opvolging van uw installaties.
– Training voor bedienend personeel over Arol’s processen en apparatuur.

Arol Energy

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.