Battery Box 15 tot 600 kW

De Challenge

Schoner en stiller werken wordt steeds vanzelfsprekender op bijvoorbeeld de bouwplaats, in de infra en op evenementen. Je wilt uitstoot en geluidsoverlast voorkomen, maar wel flexibel, wendbaar en rendabel kunnen werken. Batterijsystemen zijn de oplossing. Zij vormen de basis voor een configuratie op maat.

De Solution

Duurzaam en flexibel: de batterij is stand-alone te gebruiken, maar ook in hybrideopstelling met het net of een aggregaat. Dit maakt het mogelijk een stroominstallatie heel precies in te richten op uw stroomvraag. Zo krijg je een oplossing afgestemd op uw specifieke projectwensen. Dat is duurzamer dan een traditionele installatie volledig afstemmen op alleen de piekvraag. En net zo betrouwbaar!

De Businesscase

Door de inzet van een batterij hoeft een aggregaat niet of minder te draaien. Dit bespaart draaiuren en dus brandstof. Zo werd de Battery Box ingezet op de bouwplaats van De Nijs voor de torenkraan. Een grootverbruik aansluiting voor deze torenkraan, was niet mogelijk, daarom werd besloten een Battery Box in te zetten voor peakshaving, ofwel het opvangen van pieken in de stroomvraag die boven de netcapaciteit uitstegen. Door op deze wijze te werk te gaan was een grootverbruik aansluiting niet meer nodig en kon de kleinere aansluiting volstaan. Hiermee werd lokale uitstoot van CO₂, stikstof, geluid of fijnstofuitstoot beperkt.

#MN23

Meld jouw innovatie aan! - Whitelabel

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.