Chemisch resistente afdichting

De Challenge

De chemische resistentie, of chemische bestendigheid, van een afdichting geeft de mate weer waarin een kitvoeg bestand is tegen bepaalde chemische stoffen. Chemisch resistente afdichtingen in de (petro)chemische industrie worden gebruikt om een gecontroleerde situatie te creëren, waarbij bodemverontreiniging wordt voorkomen.

De Solution

SABA heeft de juiste producten ontwikkeld om hoog chemisch resistent af te kunnen dichten. Welk afdichtingssysteem geschikt is, hangt af van verschillende aspecten. Om welke bodembedreigende stof gaat het? Welke wetgevingen gelden er? Op welke ondergrond moet er worden afgedicht? En welke belastingen treden er op? Door de enorme kennis van SABA’s specialisten en de jarenlange ervaring binnen het vak, is het juiste afdichtingssysteem snel gevonden.

De Businesscase

SABA heeft een uitgebreide database ontwikkeld die vertelt welke afdichting en voorbehandeling gebruikt moeten worden bij een bepaalde ondergrond in combinatie met een chemische stof. In de gevallen dat de grondstof niet eerder onderzocht is, kan een resistentietest in gang worden gezet. De R&D afdeling van SABA voert deze testen in huis uit.

#iAskPlazaMaintenanceNEXT2023

SABA adhesives & sealants

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.