Container Recognition Model

De Challenge

Traditioneel worden container afgelezen met OCR-technologie (Optical Character Recognition ofwel optische tekenherkenning) op basis van foto’s die door stitching bij elkaar zijn gevoegd. Kleine container depots hebben niet de business case om deze duren traditionele OCR-portalen te kopen. Door toenemende efficiency behoefte en wet- en regelgeving rond milieu en veiligheid wordt het echter steeds belangrijker dat containers/wagons met de juiste etiketten worden uitgerust.
Hoe kan op basis van AI er een low-key oplossing worden gemaakt die kwalitatief beter is en ook goedkoper zodat het breder in de markt kan worden ingezet?

De Solution

Artificiële Intelligentie (AI) en OCR worden ingezet om van box containers en iso containers het containernummer en de ISO code af te lezen in combinatie met de GEVI – UN* sticker en de bijbehorende labels. De oplossing van supplai controleert vervolgens of de juiste labels op het materiaal zitten door deze te vergelijken met het GEVI nummer. De oplossing werkt real-time en geeft zo per trein of truck precies de juiste data door. De oplossing werkt met veel goedkopere hardware en maakt het dus toegankelijk voor de hele logistieke container industrie.

De Businesscase

Kwalitatief betere resultaten dan traditionele OCR technieken.
Snellere gate entry/exit door de vooraanmelding te matchen met de real-time output.
Digitale interchange door terug kunnen zoeken in het platform op container nummer of kenteken.
Uitbreidingsmogelijkheden zoals schade detectie, technical requirements .
Voorkomen van het meegeven van verkeerde containers.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.