Eoncoat

De Challenge

Corrosie is en blijft een belangrijke factor die de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van installaties in de weg kan staan. Onderhoud zorgt voor kostbare downtime en/of overlast voor operations.
Corrosie komt op veel plaatsen voor, denk aan; leidingen, onder isolatie (CUI) op en onder opslagtanks, op constructies en kunstwerken. Het is hardnekkig en kostbaar om aan te pakken. Maar je zal wel moeten. Het negeren van corrosie zal impact hebben op de integriteit van de stalen assets, wat de operatie en/of veiligheid in het gedrang kan brengen.

De Solution

Wanneer je assets slechts één keer hoeft te behandelen voor de gehele technische levensduur, dan bespaar je op tijd en downtime en win je aan beschikbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Eoncoat is een watergedragen bescherming tegen corrosie die éénmaal aangebracht hoeft te worden en waardoor gedurende de hele technische levensduur van de asset geen corrosie meer zal optreden. Het product is niet gevoelig voor chlorides en bovendien niet gevoelig voor voor dauwpunt, waardoor conditionering van een tank niet meer nodig is. De leverancier van Eoncoat geeft 30 jaar garantie. Het product is handdroog binnen 15 minuten, bevat geen VOC’s en geen HAP’s, wat een geweldige ‘green step’ maakt. Eoncoat komt uit USA en wordt daar veelvuldig gebruikt door de grote olie- en gas partijen.

De Businesscase

De toepassing van Eoncoat als watergedragen coating met dertig jaar garantie biedt op verschillende vlakken voordelen:
Er is een fikse besparing in toekomstige schilderbeurten en klimkosten – doordat ze er niet zijn. Bovendien is de verwerking sneller met minder voorbehandeling, snelle droging en meer werkbare dagen omdat het product niet gevoelig is voor oplosbare zouten en/of dauwpunt. En niet in de laatste plaats, het watergedragen product is eco-friendly!

In all the years of corrosion testing, the highest score was 9,2, in 2014, NASA recorded the first 10 with EONcoat.

Eoncoat

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.