IBM Maximo Application Suite

De Challenge

Het ideale onderhoudsmoment aan een zonnepannelfarm bepalen op basis van de weersvoorspelling, een snelle en nauwkeurige kwaliteitscontrole op een productielijn uitvoeren, een defect aan een pijpleiding voorspellen of de veiligheid op de werkvloer verbeteren. Dit is alleen mogelijk met één allesomvattend EAM-cloudplatform dat integreert met nagenoeg elke technologie. Op dit platform landen ook steeds grotere hoeveelheden data, die door de mens alleen niet meer geinterpreteerd kan worden, maar door AI toe te voegen aan dit platform kunnen de juiste business beslissingen genomen worden.

De Solution

EAM + APM = MAS
IBM Maximo is al ruim 20 jaar een begrip; in de loop der jaren heeft de software zich ruimschoots bewezen en is uitgebreid met steeds meer innovaties. Met de nieuwste versie van IBM MAS gaat IBM nog een stap verder door in één klap een gigantische lading extra mogelijkheden toe te voegen op het gebied van data verzamelen vanuit IoT devices, cameras en Digital Twin exchange. Daarbovenop levert IBM oplossingen als predictive maintenance, visual inspection en worker safety. Daarnaast bevat de nieuwe versie Asset Performance Management-functionaliteit (APM) en draait vanaf nu op een Red Hat Open Shift-infrastructuur.

Luister hier naar onze podcast aflevering met Ronald Teijken

De Businesscase

Wil ik data en applicaties on-premises of in de cloud onderbrengen? Of is een hybride variant de meest veilige en voordelige keuze? En welke applicaties kan ik dan het beste lokaal laten draaien? IBM MAS maakt deze vragen overbodig. Het open platform functioneert als overkoepelende softwarelaag die alle legacy en nieuwe systemen integreert. Ofwel, één open, centrale locatie voor het gebruik van alle data en development van bedrijfsspecifieke toepassingen. Organisaties kunnen hun voorspellingen nu immers baseren op een veel completere set van interne en externe data. IBM MAS is de basis voor een succesvolle “Journey to Predict”.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.