PXiSE’s Active Control Technology (ACT)

De Challenge

Hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon zijn cruciaal voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, maar de opgewekte stroom is onvoorspelbaar omdat ze worden beïnvloed door de weersomstandigheden. Het vereist ook een veel groter aantal eenheden verdeeld over een groter gebied om dezelfde hoeveelheid stroom op te wekken als een conventionele elektriciteitscentrale. Bovendien worden energieverbruikers zelf energiebronnen als ze zonne-energie en batterijopslagsystemen installeren. Deze factoren veranderen de aard van het net dat door nutsbedrijven wordt beheerd.

De Solution

PXiSE’s Active Control Technology (ACT) is een geautomatiseerd softwareplatform voor netbesturing dat bestaat uit hybride energiecentralebesturingen, microgrid-besturingselementen en een gedistribueerd energiebeheersysteem, waardoor holistische systeemoptimalisatie wordt bereikt door de integratie van groepen DER’s naast traditionele netcomponenten mogelijk te maken. Het kan ook de efficiëntie en productie van hernieuwbare energie op nutsschaal maximaliseren. De gepatenteerde ACT levert een hogere betrouwbaarheid dan conventionele bewakings- en besturingssystemen voor energiesystemen dankzij de snelle meting en regeling, die naadloze overgangen van energiebronnen mogelijk maken. Integratie van externe datasets en voorspellende prognoses ondersteunen kosten- en winstoptimalisatie.

De Businesscase

De toevoeging van PXiSE aan de Yokogawa Group stelt bedrijven in staat om wereldwijde klanten die betrokken zijn bij energietransmissie en -distributie te helpen de steeds meer gediversifieerde energievoorzieningsketen beter te beheren, de inzet van hernieuwbare energieactiva te maximaliseren en uiteindelijk betaalbare, betrouwbare en duurzame vormen van energie te leveren.

Meer informatie?
Neem dan contact op met Olaf de Waal, Business Development Manager van Yokogawa via marketing@nl.yokogawa.com.

Yokogawa Europe Solutions B.V.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.