REspring

De Challenge

Alhoewel duurzame energie meestal een belangrijk aspect van elk toonaangevend bedrijf is, kan het lastig zijn om te bewijzen dat energie écht groen is. Het is lastig te achterhalen van welke groene energiebronnen gebruik gemaakt wordt. Wat betekent groene energie eigenlijk en is de geleverde energie wel echt 100% groen? Bedrijven lopen het risico beschuldigd te worden van greenwashing en worden indirect onder druk gezet om gebruik te maken van een groene energieleverancier.

De Solution

FlexiDao heeft REspring ontwikkelt, een op blockchain gebaseerde toepassing dat energieretailers helpt met het tracken van welke energiebronnen hun energie wordt aangeleverd. Consumenten kunnen hun favoriete groene energiebron selecteren op basis van hun voorkeuren. Windparken tot zonnepanelen in huishoudens kunnen op REspring worden aangemeld. Daarnaast stimuleert REspring lokale economieën en heeft het een grote maatschappelijke impact en, nog belangrijker, op deze manier kan aan stakeholders en klanten worden bewezen dat er écht gebruik gemaakt wordt van groene energie.

De Businesscase

Voor energieretailers kan REspring hun portfolio verbeteren. Voor zakelijke consumenten omvatten de doelstellingen o.a. hen te helpen om aan klanten en belanghebbenden te bewijzen dat ze gebruik maken van duurzame energie. Het vermindert de tijd en middelen om de energie- en CO2-rapportage te voltooien en biedt een uitgebreide duurzaamheids- en marketingtool die in hun online en offline kanalen kan worden geïntegreerd en die de energiestromen en de CO2 footprints van hun activiteiten in realtime laat zien.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.