SafeTek SmartMonitor™

De Challenge

Voor de bewaking van besloten ruimten doen onze opdrachtgevers beroep op mangatwachten. Deze mangatwachten hebben vaak geen of beperkt zicht op de situatie in de besloten ruimte, de veiligheid van de personen binnen in de besloten ruimte word nagaan door middel van aan auditieve check. Het is daarom vaak onmogelijk om een incident onmiddellijk waar te nemen. Verder hebben deze besloten ruimtes meerdere in- en uitgangen, afhankelijk van de grootte van het project moeten er ook een groot aantal mangatwachten aanwezig zijn.

De Solution

Het Centralized Confined Space Monitoring (CCSM) systeem biedt een op technologie gebaseerde monitoring oplossing voor besloten ruimtes. Het CCSM systeem omvat een innovatief risico controle proces waarin speciale uitrusting in combinatie met getrainde veiligheidsoperators en -technici ingezet wordt. Vanuit de centrale controlekamer kan één enkele operator tot 12 besloten ruimtes bewaken waarvoor het systeem real-time gasmetingen, data i.v.m. toegangscontrole, camera live stream en een volwaardig 2-richtings communicatie (intercom) systeem biedt. Alle data wordt veilig opgeslagen ter evaluatie en onderzoeksdoeleinden inzake incidenten.

De Businesscase

Het CCSM systeem verhoogd aanzienlijk de veiligheid van uw medewerkers. Bij incidenten kan men onmiddellijk reageren en de reddingsactie starten. Indien er plots aanwezigheid is van gevaarlijke gassen kunnen de operatoren iedereen in de besloten ruimten verwittigen dankzij de visuele en akoestische alarmen en/of via de intercom.
Verder is het gebruik van onze CCSM oplossing ook kostenbesparend vergeleken met de traditionele aanpak met toezichthouders. Met onze kostprijscalculator berekenen we graag de besparing voor u uit. Vervolgens zijn er ook rapportagemogelijkheden die gebruikt kunnen worden voor toekomstige planningen, analyses etc.

Total Safety

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.