SAM4 Health & Energy

De Challenge

Het platform van Samotics helpt bij het besparen van energie en het verhogen van de beschikbaarheid van productiemiddelen. SAM4 Energy houdt de efficiëntie van pompen, compressoren en andere door elektromotoren aangedreven machines in de gaten. Het toont ook waar en hoe energie kan worden bespaard. Daarnaast bewaakt SAM4 Health de conditie van deze machines, biedt een nauwkeurig overzicht van hun staat en geeft een waarschuwing als er schade wordt vastgesteld. Dit gebeurt weken tot maanden voordat de machines uitvallen.

De Solution

SAM4 Energy & Health bestaan uit een geïntegreerd systeem van sensoren die hoogfrequente elektrische signalen meten. Deze signalen worden door algoritmes geanalyseerd om informatie te leveren over de conditie, prestaties en het energieverbruik van de gemonitorde machines. Het dashboard biedt real-time informatie, waardoor onderhoudsteams en operators beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen op basis van data-gedreven inzichten.

De Businesscase

SAM4 Health is in staat om meer dan 90% van de schades te detecteren, weken tot maanden voordat machines uitvallen. Aan de andere kant helpt SAM4 Energy bij het besparen van 5-20% energie, zonder concessies te doen aan de prestaties van de productiemiddelen.

Samotics

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.