Semi-automatische drone vlucht

De Challenge

Traditionele inspectie methoden voor asset management vereisen vaak aanzienlijke menselijke inzet en kunnen kostbaar en tijdrovend zijn. Ook kan de duurtijd van een inspectie lang zijn wanneer deze manueel dient te worden gevlogen en is de reproduceerbaarheid, die belangrijk is voor trendanalyses, bij een volgende inspectie niet altijd perfect. Bovendien kan menselijke inspectie onderhevig zijn aan menselijke fouten, wat kan leiden tot gemiste problemen en hogere kosten op de lange termijn.

De Solution

SkyeBase biedt een innovatieve oplossing voor deze uitdagingen. Met behulp van geavanceerde software en drone-technologieën maakt SkyeBase semi-automatische dronevluchten voor asset inspecties. Deze software stelt gebruikers in staat om gedetailleerde vluchtplannen te creëren, waarbij ze specifieke locaties, hoogtes en vliegpaden kunnen definiëren. Dit betekent dat drones autonoom kunnen opereren met minimale menselijke tussenkomst. (Statische) assets kunnen ook steeds op dezelfde manier worden gevlogen.

De Businesscase

SkyeBase maakt gebruik van geavanceerde technologieën, waaronder GPS en geavanceerde sensoren om nauwkeurige en betrouwbare vluchtresultaten te garanderen. Dankzij deze technologie kunnen drones autonoom obstakels vermijden en precies volgens het vastgestelde vluchtplan werken. Deze semi-automatische benadering bespaart niet alleen tijd en optimaliseert data captatie voor trendanalyse, maar minimaliseert ook risico’s voor ongevallen.

SkyeBase

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.