Smart Alkaline Elektrolysers

De Challenge

Het verdienvermogen van de industrie staat onder druk. Hoe behoudt de Nederlandse maakindustrie een concurrerende marktpositie? Hoe kunnen productieprocessen die nu op aardgas draaien worden vergroend? Hoe behouden we energiezekerheid en -stabiliteit?

De Solution

Dat kan o.a. met waterstof. Met een elektrolyser op een locatie (bedrijventerrein) kan waterstof worden geproduceerd vanuit zon, wind en net. Deze waterstof kan vervolgens worden ingezet in de industrie en voor transport. XINTC ontwikkelt en bouwt schaalbare modulaire elektrolyser systemen voor decentrale waterstof productie in het vermogensbereik van 0.5MW tot 100+MW. Middels het multi-core ontwerp, waarbij talrijke gasmodules op- en afschakelen met de fluctuerende energiebronnen, converteert de elektrolyser op effici├źnte wijze alle elektrische energie naar waterstofgas. XINTC elektrolysers kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan PV-panelen, zonder tussenkomst van inverters en batterijen. Zuiverheid en uitvoerdruk lopen desgewenst van 99,5% en 1barg tot 99,999% en 13barg. Deze ATEX-vrije elektrolysers zijn volledig ge├»ntegreerde plug-and-play units.

De Businesscase

Interessante toepassingen zijn: waterstof produceren op locatie en bijmengen aan de bestaande gastoevoer ten behoeve van hoge temperatuur verwarmingsprocessen; re-elektrificatie door waterstof te gebruiken als energiedrager in gasmotoren, gasturbines, of fuel cells; als grondstof voor chemische processen of reducing agent in bijvoorbeeld de staalindustrie; als brandstof voor de mobiliteit in fuel cell aangedreven (utiliteits)voertuigen of in duel fuel verbrandingsmotoren in de agrarische sector zoals combines en tracktoren. Voor XINTC speelt de energiebron geen rol van betekenis, evenmin als de gewenste capaciteit, of de waterkwaliteit.

XINTC b.v.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.