Sponge-Jet Sponsstralen

De Challenge

Een alternatief systeem voor het conventioneel stralen. Droog, stofarm en milieuvriendelijk stralen en reinigen, waarbij gevaarlijke stoffen zoals asbest & chroom-6 tijdens het stralen bij de bron worden opgevangen.

De Solution

Onze gepatenteerde SpongeMedia™-straalmiddelen kunnen de vorming van (fijn)stof en schadelijke emissies tot wel 95% reduceren. Het straalmiddel bestaat uit twee componenten. Een kunstmatig (polyurethaan) sponsje dient als drager voor een straalmiddel, zoals aluminiumoxide of glasparels. Het sponsje wordt tijdens het stralen bij impact geplet en reinigt of schuurt middels het geïmpregneerde straalmiddel vervolgens het oppervlak. Het sponsje zet hierna uit, wat een vacuüm creëert, zodat de losgemaakte coatings en vervuilingen worden opgevangen.

De Businesscase

Doordat er veel minder stofontwikkeling optreedt, kan de gebruiker duidelijker en prettiger zijn voortgang volgen en kunnen beschermende maatregelen, zoals persoonlijke beschermingsmiddelen en luchtbeheersing lichter worden uitgevoerd, wat kosten bespaard. Daarnaast is de impact van het straalproces op het milieu en de omgeving aanzienlijk minder. Er is minder nevenschade en hierdoor minder risico’s op aansprakelijkheid en ongewenste kosten.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.