Stofvrij coatings verwijderen

De Challenge

Verwijderen van coatings met een minimale impact op het milieu en een minimale footprint. Maximaal duurzaam verwijderen van coating helpt het maatschappelijk verantwoorde ondernemerschap en het draagt bij aan het invullen van de duurzaamheidsagenda van het bedrijf. Nieuwe medewerkers wegen de bijdrage die een duurzame bedrijfsvoering aan de maatschappij heeft, bij de keuze waar men gaat werken. Ook daar levert sustainable decoaten een bijdrage. kijk naar de conventionele methoden (al dan niet in een moderner jasje) en je weet waar het verschil te maken is.

De Solution

Niets doen omdat iedereen het zo doet. Niets accepteren omdat het altijd al zo gaat. Niets voor lief nemen omdat het er altijd al geweest is. InVerse kijkt niet achteruit, maar vooruit. Wij willen vooruitgang. Niet alleen voor ons eigen bedrijf, maar vooral ook voor het milieu en de omgeving. Wat dat betreft valt er veel te winnen in de wereld van decoating. Daarin zijn we actief. Echt actief. Werkend met de meest duurzame methoden, mee-ontwikkelend aan innovaties en bijdragend aan het milieu, de omgeving en onze partners.

De Businesscase

Minder of geen grondstoffen gebruiken en toch coatinglagen (wel 2000 mu en meer) kunnen verwijderen. Veel minder afval produceren, tot wel 95% minder als uitsluitend het gebruik van onze laserreinigingstechnologie toereikend is. Onze inductietechnologie reduceert de afvalberg met zo’n 65-85%, dat is toch ook al best veel. Wij leveren de drie meest duurzame decoating-methoden van het moment. Bij iedere situatie kiezen we de meest duurzame methode voor de job. Indien mogelijk gebruiken wij inductietechniek om de verf te onthechten, of zetten we lasertechniek in, waarmee de oude coatinglagen verwijderd worden.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.