Van verzuim naar inzetbaarheid

De Challenge

Voor elke werkgever is het vraagstuk: ‘Hoe voorkom ik ziekteverzuim en hoe houd ik mijn medewerkers gezond en met plezier aan het werk?’ relevant. Ziekteverzuim kost een organisatie geld. Veel geld. Stel: een organisatie heeft 50 medewerkers en verlaagt het verzuim van 8% naar 4%; dat bespaart op jaarbasis zo’n 113.000 euro. Een verlaging van 8% naar 2,5% bespaart gemiddeld zelfs ruim 155.000 euro. En dan hebben we het nog niet eens over de winst die het kan opleveren op het gebied van productiviteit of imago, of goed werkgeverschap. Investeren in inzetbaarheid loont altijd.

De Solution

Blue Zone Consultancy biedt een totaaloplossing om verzuim onder controle te krijgen en medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Dit doen we door middel van een organisatiescan en een concreet actieplan gericht op zowel verzuim, preventie als duurzame inzetbaarheid met daarin ook ruimte voor bijvoorbeeld training en coaching. We gaan samen met organisaties aan de slag, om te zorgen voor een toekomstbestendige aanpak.

De Businesscase

Van verzuim naar inzetbaarheid kan een organisatie veel opleveren. Niet in de laatste plaats meer werkplezier bij medewerkers, meer productiviteit en een beter werkgeversimago. Maar ook in harde euro’s. Stel: een organisatie heeft 50 medewerkers en verlaagt het verzuim van 8% naar 4%; dat bespaart op jaarbasis zo’n 113.000 euro. Een verlaging van 8% naar 2,5% bespaart gemiddeld zelfs ruim 155.000 euro. We kunnen de business case op maat voor je uitrekenen.

Bekijk het interview met Bonny de Vries binnen het iTanks Online Innovatietheater

Blue Zone Consultancy

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.