Voliro T Vliegende Robot

De Challenge

Veiligheid en efficiëntie staan ​​voorop in verschillende industrieën. Traditionele methoden voor inspecties, reiniging enz. Stellen werknemers vaak bloot aan onnodige risico’s bij het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte en brengen aanzienlijke extra infrastructuur met zich mee, zoals steigers, evenals stilstand van activa. Onze vliegende inspectierobot is een innovatieve oplossing waarmee onze klanten de kwaliteit van hun inspecties kunnen verbeteren en hun activa kunnen behouden. Door te kiezen voor de vliegende inspectierobot van Voliro, verhogen onze klanten de veiligheid van hun werknemers en verlagen ze de inspectiekosten aanzienlijk. Visuele en op contact gebaseerde inspecties kunnen vaker worden uitgevoerd en het onderhoud van activa als geheel wordt aanzienlijk verbeterd.

Onze vliegende robot kan worden uitgerust met een grote verscheidenheid aan payloads, zoals sensoren en sproeisystemen, waarmee we onze drone kunnen afstemmen op de speciale wensen van onze klanten. Doordat we krachten tot 2 kg in elke richting kunnen uitoefenen, kunnen we NDO-inspectie uitvoeren op complexe objecten en oppervlakken. Met ons kantelbare rotorsysteem kunnen we de positie en daarmee de sensor of het sproeisysteem stabiel houden tijdens het bewegen en corrigeren voor windinterferentie.

De Solution

Voliro AG biedt een innovatief vliegrobotontwerp met unieke mogelijkheden die nog nooit eerder op de markt zijn vertoond. Onze vliegende inspectierobot is een omnidirectioneel platform met de unieke mogelijkheid om de omgeving te benaderen, aan te raken en ermee te communiceren. Dit verschuift de mogelijkheden van dienstdrones van “vliegen en zien” naar “vliegen, zien en aanraken”.

Dit nieuwe vermogen om te communiceren met de omgeving via een vliegend platform opent de deur naar grote markten waar bouw- of onderhoudstaken extra infrastructuur vereisen. Dergelijke taken omvatten niet-destructieve infrastructuurinspectie waarbij een sensor vaak in contact moet komen met constructies, sproeivloeistoffen voor het reinigen en schilderen en coaten van oppervlakken. Onze huidige focus ligt op inspectietaken.

De Businesscase

We beschermen en onderhouden kritieke infrastructuur door hoogwaardige, kosteneffectieve en tijdbesparende oplossingen voor robotinspectie en -onderhoud te leveren. Ons krachtige platform voor luchtrobots wordt ondersteund door een sterk ecosysteem van applicaties die worden geleverd via onze eigen capaciteiten en die van derden.

Voliro werkt samen met inspectiedienstverleners en asset-eigenaren door de Voliro T vliegende inspectierobot aan te bieden op basis van een abonnementsmodel.

Voliro AG

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.