Kennissessie 14 mei Green Chemistry Campus – De grondstoffentransitie

Impact maken op het gebied van duurzaamheid, de circulaire economie of de grondstoffentransitie –  het biedt kansen, maar je komt ook allerlei uitdagingen tegen. Op de Campus brengen we ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheid bij elkaar om samen deze transitie aan te gaan en te versnellen.

Peter Arnoldy vertelt ons wat er vanuit technologisch perspectief mogelijk is op het gebied van de grondstoffentransitie en in zijn boek ‘De materialentransitie: van weggooimaatschappij naar duurzaam gebruik van materialen’, bespreekt hij oplossingen. Tijdens de presentatie geeft hij weer welke kansen en uitdagingen er liggen. Peter Arnoldy  volgde een lange loopbaan in de petrochemie bij Shell. Hij heeft expertise op het gebied van chemie en chemische technologie, onderzoek en procesontwikkeling, procesontwerp en opstart van nieuwe technologie.  

Vervolgens zullen Aleidus van ‘t Hof en Raymond Rammeloo van Arnold & Siedsma, gespecialiseerd in intellectuele eigendomsrechten en strategisch partner van de Campus, inzichten delen op het gebied van intellectueel eigendomsrechtelijke vraagstukken die de grondstoffentransitie met zich meebrengt.

Bij deze bijeenkomst is ook iTanks aanwezig, een kennis- en innovatieplatform voor de havengerelateerde industrie. Zij verbinden bedrijven, kennisinstituten en industrie-experts met elkaar en introduceren deze partijen met nieuwe technologie en de laatste innovaties van binnen en buiten de sector.

Programma 14 mei:

  • 15.30 uur – Inloop
  • 16.00 uur – Welkom en introductie Green Chemistry Campus
  • 16.10 uur – Peter Arnoldy
  • 16.30 uur – Aleidus van ‘t Hof en Raymond Rammeloo – Arnold & Siedsma
  • 16.45 uur – iTanks
  • 16.50 uur – Netwerken

Laat je uiterlijk 2 mei via deze link weten of je aanwezig kunt zijn? 

 

Uitgelicht