WaveHexapod betreedt nieuwe fase

De WaveHexapod, een unieke innovatie voor het omzetten van golfenergie in elektrische energie, gaat een volgende fase in. Ondersteund door het Rotterdamse innovatieplatform iTanks worden de volgende stappen gezet richting constructie, bouw én implementatie van deze nieuwe energie-generator. Daarbij ondersteunt iSupports, de consultancy dienstverlening in de iTanks portefeuille, de drie ras-ondernemers van WaveHexapod in het verder uitrollen van het plan.

De WaveHexapod zet golfenergie om in elektrische energie. Nu wordt golfenergie al langer gewonnen maar zijn commerciële initiatieven nog schaars en daarbij is het rendement lager dan van de WaveHexapod. Waar bekende systemen slechts op en neer bewegen, kan de WaveHexapod veel meer energie opnemen door de volledige golfrotatie (zowel horizontaal als verticaal energie) op te nemen met de zes generatoren die aan drie drijvers zijn bevestigd. De generator zal zowel op nieuwe locaties als bij bestaande infrastructuur kunnen worden ingezet. De ontwikkeling van de HexaPod is toe aan een volgende stap. Na het aantonen van het succes van de technologie moet worden opgeschaald naar het vervolmaken en produceren van de golfomzetter. In deze stap wordt gebouwd aan de verfijning van het ontwerp en de projectorganisatie.

De WaveHexapod is tot stand gekomen in samenwerking tussen Johan Paulides, Frank van Bodegraven en Lucas Nijman, stuk voor stuk ervaren ondernemers met succesvolle bedrijven. En om het product met de juiste aandacht en onafhankelijke blik verder te ontwikkelen, hebben de ondernemers een externe partij aangetrokken. Het Rotterdamse innovatieplatform iTanks zal hier een belangrijke rol in gaan spelen. Algemeen directeur Cor van de Linde van iTanks zet jarenlange ervaring op het gebied van innovatie- en projectmanagement in om met drie betrokken MKB-bedrijven te komen tot een succesvolle uitrol van het product.

Frank van Bodegraven: “Met het projectteam van iSupports maken wij een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van onze duurzame Wavehexapod golfgenerator.”

Voor meer informatie over de WaveHexapod, kijk je hier: https://wavehexapod.com/

Voor meer informatie over iSupports, kijk je op https://isupports.eu/

Uitgelicht