Succesvolle afronding van de overname van Stork versterkt de marktpositie in Europa – Bilfinger zet zijn strategische koers voort

  • Afronding van de overname van Fluor’s industriële dienstverlener Stork met vestigingen in Nederland, België en Duitsland
  • Regionale uitbreiding in Nederland en België verstevigt Bilfinger’s aanwezigheid op de markt in lijn met de strategie en breidt het dienstenaanbod voor klanten uit
  • Ongeveer 2.700 vakkundige specialisten versterken de positie van Bilfinger in industriële dienstverlening
  • Positief advies van sociale partners over de acquisitie
  • Integratie in de Bilfinger Groep binnen een jaar

Mannheim / Rotterdam – Industriële dienstverlener Bilfinger heeft zijn marktpositie in Europa verder uitgebreid. De acquisitie van delen van Fluor’s Europese industriële dienstverlening business Stork is succesvol afgerond per 1 april 2024 (“closing”). De ondertekening vond plaats in september 2023.

Europese autoriteiten hebben de transactie onlangs goedgekeurd en sociale partners in Nederland hebben een verklaring over de transactie afgegeven, zoals vereist door Nederlandse wetgeving, met een positief advies over de transactie.

“We zijn blij onze nieuwe collega’s te verwelkomen die nu deel uitmaken van onze uitgebreide familie. Samen bieden we onze klanten uitgebreide oplossingen voor het hele dienstenportfolio. Deze transactie brengt ons een stap dichter bij ons doel om nummer 1 te worden in efficiëntie en duurzaamheid voor onze klanten,” zegt Thomas Schulz, Group CEO van Bilfinger. “Stap voor stap maken we onze strategie waar om onze doelen voor de middellange termijn te bereiken,” voegt hij eraan toe.

De transactie omvat de bedrijfsonderdelen in Nederland, België en Duitsland, met in totaal meer dan 2.700 medewerkers en een omzet van ongeveer €530 miljoen. De kleine aangrenzende Amerikaanse tak (met ongeveer €20 miljoen omzet) is nog steeds onderhevig aan goedkeuring door niet-EU-regelgevende instanties.

De overname is in lijn met de strategie van Bilfinger om zijn kernactiviteiten te versterken in een markt waar de Groep al een goede positie heeft. De transactie breidt vooral het aanbod uit op het gebied van onderhoudsdiensten, automatisering en mechanical diensten in Nederland en België. Door deze diensten te integreren in het bestaande aanbod van Bilfinger, krijgen klanten toegang tot het volledige scala aan oplossingen van één partij om efficiëntie en duurzaamheid te verhogen. Dit stelt Bilfinger in staat om het aantal interfaces voor klanten te verminderen. Met onmiddellijke ingang zal de Groep meer dan 5.000 medewerkers in Nederland en België hebben. Zij zullen zich samen inzetten om klanten in de procesindustrie te helpen hun efficiëntie en duurzaamheidsnormen te verbeteren.

Stork wordt binnen een jaar volledig geïntegreerd in de Bilfinger Groep. Dit wordt gewaarborgd door de rijke Europese historie van beide bedrijven, hun uitstekende reputatie in de markt en hun hoge normen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en integriteit.

Aanvullende informatie over de integratie, synergieën en een geactualiseerde vooruitblik voor 2024 zullen worden gepresenteerd op de Capital Markets Day, gepland voor 12 juni 2024 in Frankfurt, Duitsland.

Bron: Bilfinger website

Uitgelicht