Europese havens kiezen Aquatic Drones

Europese havens omarmen Aqua Drones, die veilig inspecteren op moeilijk bereikbare plaatsen.

De afgelopen maanden heeft AquaSmartXL met meerdere opdrachtgevers en partners de waarde van het inspecteren en meten met aquatic drones aangetoond. De kleine onbemande vaartuigen, uitgerust met opname- en meetapparatuur, inspecteren daar waar andere middelen niet inzetbaar zijn. Omdat het te gevaarlijk, te tijdrovend of simpelweg niet praktisch is.

Tijdens de inspecties wordt een 3D scan gemaakt van de constructies. Daarnaast wordt alles visueel vastgelegd. Op basis van de informatie kan een inspecteur vanaf het gemak van zijn eigen kantoor een inspectie uitvoeren. In de 3D inspect cloud applicatie wordt de inspectierapportage en visuele bevinden weergegeven in een 3D model van de constructie.

De waarde van deze manier van inspecteren blijkt duidelijk in projecten die uitgevoerd in meerdere havens. Dit is te zien in een video van een project in opdracht van Northsea Ports & Valuepark. Een ander goed voorbeeld is de video van een inspectie van een kadeconstructie die op een andere manier niet te bereiken was in de haven van Oostende. Naast Oostende en Northsea Ports zijn ook opdrachten uitgevoerd voor de havenbedrijven van Amsterdam en Antwerpen.

Meer weten?
Neem contact op met AquaSmartXL.

Uitgelicht