Cleaning Robot Jopie

Eén van de innovaties waar iTanks een bijdrage aan heeft geleverd is de schoonmaakrobot. De schoonmaakrobot is ontwikkeld door Boskalis Offshore voor het reinigen van steigerpalen bij o.a. aanlegsteigers en boorplatformen. Deze Multipurpose cleaning tool is bedacht en ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen Max Schellenbach (Boskalis), Joop Hoegen (Hoegen Constructies) en Cor van de Linde (iTanks).

Zoals de naam al doet vermoeden is deze innovatie geschikt voor multiple purposes: reinigen, inspecteren en repareren! Naast een volledige boven- en onderwater reiniging is de tool geschikt voor ultrasone wanddiktemetingen, waardoor ad hoc reparaties kunnen worden uitgevoerd. Andere grote voordelen van de innovatie zijn dat deze economisch voordeliger, sneller, veiliger en milieuvriendelijker is dan wanneer de steigerpalen op de ouderwetse manier, met behulp van duikers, gereinigd zouden worden. In combinatie met een cofferdam, die rondom de steigerpaal zal worden geïnstalleerd, kunnen coating en herstelwerkzaamheden aan de paal droog uitgevoerd worden.

Momenteel is de Multipurpose cleaning tool alleen nog actief in de Nederlandse wateren, maar wij zijn ervan overtuigd dat deze in de toekomst zal de wereldzeeën en havens zal gaan veroveren! De innovatie is uitvoerig getest en succesvol bevonden voor het reinigen van steigerpalen. Op deze video kunt u de Multipurpose cleaning tool in actie zien

Uitgelicht