Futurepreneurs: future impact entrepreneurs werken toe naar Impact Day

De wereld een stukje mooier maken door middel van je eigen bedrijf. Dat is waar veel jonge mensen, vaak nu nog student, van dromen. Zij willen oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen en zo echt impact maken. Het opzetten van een startup zien ze daarbij als de beste manier om dat voor elkaar te krijgen. Maar zover zijn ze nog niet; ze hebben een goed idee en een sterke drive om iets te veranderen, maar nog geen bedrijf.

Voor deze future impact entrepreneurs is er nu een speciaal programma met de toepasselijke naam Futurepreneurs.

Dit pre-acceleration programma is enkele jaren geleden begonnen als een meerdaags evenement in Litouwen. Nu is het, vertaald naar een online programma, onder de naam Futurepreneurs Dutch Open  naar Rotterdam gehaald door Pure Birds, Thrive Institute en WorldStartup. Inmiddels is ook Laatbloeien aangehaakt.

In 4 maanden werken zo’n 40 toekomstige ondernemers in teams aan hun ideeën en leren ze hoe die ideeën te vertalen naar een startup. Daarbij worden ze geïnspireerd door aansprekende impact ondernemers, getraind door ervaren startup bouwers en begeleid door mentoren.

De teams werken met veel enthousiasme toe naar Impact Day op 16 december, waar ze hun plannen presenteren.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Futurepreneurs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitgelicht