Partnercase | OTIS van Intero Systems

Lokale regelgeving schrijft meestal voor dat tanks voor een bepaalde periode buiten gebruik worden gesteld voor inspectie zonder vooraf te weten of dit echt nodig is. De nieuwe online tankinspectiesystemen genaamd Online Tank Inspection Systems (OTIS) van Intero (voorheen A.Hak Industrial Services) kunnen inspecties bieden volgens API-653-normen, waardoor u kunt voorkomen dat de tank off-line gaat. Samen met een ATEX-153 ‘safe-working’ verklaring van DEKRA en een exclusief ontwikkeld veiligheidssysteem zijn de robots een van de meest geavanceerde en veilige online inspectiesystemen op de markt.

Grote nauwkeurigheid
Het gepatenteerde akoestische navigatiesysteem van Intero – uitgerust met navigatiepingers in combinatie met andere aanvullende systemen op de robot en navigatie-omvormers op de tankschaal – wordt gebruikt om de locatie van de robot aan te wijzen. Met behulp van ingebouwde UT-transducers, ontwikkeld met jarenlange kennis en expertise van onze pijpleidingsinspectieservices, volgt de robot een vooraf bepaald digitaal inspectierooster en kan miljoenen ultrasone scans van de tankbodem verzamelen om gecomputeriseerde gegevensanalyse uit te voeren. De robot is uitgerust met een sonar-systeem aan boord om objecten in de tanks te detecteren. Wanneer we in heldere vloeistoffen werken, kunnen we de robot voorzien van HD-camera’s voor visuele inspectie en navigatie. Met de navigatie kunnen we ons inspectierooster in de toekomst reproduceren om corrosiesnelheden met grote nauwkeurigheid te bepalen. Onze robots kunnen manoeuvreren in tanks met een slib van maximaal 30 centimeter (12 inch) diep.

Veilig en kostenbesparend
Inspecties met een menselijke aanwezigheid verhogen de veiligheids- en milieurisico’s en traditionele tankbodeminspectietechnologieën vereisen dat tanks offline zijn tijdens inspectie. Ze moeten worden leeggemaakt, gereinigd, ontgast en geventileerd – en dat allemaal voor tankbezitters. Door onze robots te gebruiken, kost de tankbodeminspectie aanzienlijk minder tijd plus het is veiliger en kosteneffectiever. De inspecties van de opslagtanks van Intero garanderen de veiligheid, betrouwbaarheid en integriteit van uw opslagtank en zorgen tegelijkertijd voor een efficiëntere werking.

Uitgelicht