Terugblik: iTanks evenementen april

In de maand april heeft iTanks drie evenementen georganiseerd: het iTanks Breakout Café ‘Emissievrij Werken’, de iTanks Innovatiecheck ‘robothond Spot’ en het iTanks Pitch Ontbijt. In dit artikel vind je een terugblik van deze evenementen en linkjes om deze evenementen terug te kijken.

iTanks Breakout Café ‘Emissievrij Werken’
Op dinsdag 6 april vond het iTanks Breakout Café ‘Emissievrij Werken’ plaats. Hierbij keken we naar de (positieve) impact die de chemische industrie kan hebben op verduurzaming. Helaas lukte het niet om het boegbeeld van de Topsector Chemie, Emmo Meijer, tijdens het evenement ‘live’ te krijgen, daarom vind je bijgevoegd een interview opname om terug te kijken. Na een korte plenaire sessie vonden er breakouts plaats van Bredenoord, PNO Consultants, Stork, Elestor, Emerson Automation Solutions en VolkerWessels Materieel & Logistiek.

Via deze link kun je het interview met Emmo Meijer terugkijken.

iTanks Innovatiecheck ‘robothond Spot’
Op dinsdag 20 april organiseerde iTanks, in samenwerking met HAHN RobShare GmbH en SmartRobot Solutions, een innovatiecheck met industriële viervoeter Spot. Voor een groep genodigde bezoekers op de RDM en voor een grote groep geïnteresseerden online keken we naar de techniek, de eigenschappen en de mogelijkheden van deze robotica innovatie. Waar in de industrie de kansen liggen voor zo’n apparaat en hoe deze robot dingen mogelijk maakt die eerst niet konden, bekeken we op 20 april.

Via deze link kun je de livestream terugkijken.

iTanks Pitch Ontbijt
Op donderdag 22 april vond het iTanks Online Pitch Ontbijt plaats via Networktables. Tijdens het Pitch Ontbijt was het de beurt aan Cognizant, Terra Inspectioneering, Zero Emission Services en Shore Systems om hun innovatieve producten en diensten te presenteren.

Esther Rijkeboer presenteerde over ‘Industry 4.0 – Moving beyond operational excellence’ namens Cognizant. Frans van Kogelenberg van Terra Inspectioneering presenteerde over Drone metingen: naast UT nu ook Coatings. Willem Dedden vertelde namens Zero Emission Services over hoe zij de binnenvaart verduurzamen en Quint Houwink presenteerde namens Shore Systems over hoe Shore Systems offshore inspecties met een waterstofdrone transformeert.

Via deze link zijn de pitches via YouTube terug te kijken.

Aankomende evenementen
10-05            iTanks Innovation Booster Pijpleiding Inspectierobot (10 t/m 12 mei)
18-05            Data Analytics Workshop | Deel 1
20-05            iTanks Meet the Pitcher
25-05            iTanks iBrainstorm Data & Eigenaarschap
01-06            Data Analytics Workshop | Deel 2
16-06            Data Analytics Workshop | Deel 3
17-06            iTanks Meet the Pitcher

Uitgelicht