Terugblik World Port Business Breakfast

Op 6 september 2019 openden we samen met partners uit het haven-ecosysteem het seizoen. Het World Port Business Breakfast tijdens de Wereldhavendagen. Samen met ruim 150 gasten en verschillende sprekers rondom het thema Energietransitie.

De energietransitie is aan de gang!
Bij het World Port Business Breakfast werd gekeken naar lopende programma’s in de regio en de kracht van het netwerk daarbij. Met Miranda Janse (Gemeente Rotterdam), Alice Krekt (Deltalinqs), Maike Akkers (Havenbedrijf Rotterdam) en Jorn Douwstra (Rotterdam Partners) werd gesproken over de lopende samenwerking voor goed klimaat voor verduurzaming. In het traject van aanjagen tot uitvoeren van innovatie is samenwerking essentieel om resultaten te boeken. En dat gebeurt! Want zoals Miranda Janse van de Gemeente Rotterdam zei: ‘Visie zonder realisatie is hallucinatie’

De realisatie van vernieuwing werd besproken met Aaldrik Haijer (Water & Energy Solutions), Roy Osinga (Flower Turbines) en Tim van Berchum (Concordia Damen). Ook voor hen is kennisdelen en samenwerken een belangrijke factor in het succes van de initiatieven. En niet in de laatste plaats zijn kennis en financiën nodig. Hierover vertelden Marit van Lieshout (Hogeschool Rotterdam en RHDHV) en Pieter Baan (ING) hoe nu aan de toekomst wordt gebouwd.

Wij danken Port of Rotterdam, Rotterdam Partners, PortXL, RMSC, Deltalinqs, RPPC, Gemeente Rotterdam, Innovation Quarter, Maritime Delta en Hogeschool Rotterdam voor de samenwerking en jullie bijdragen!

Oók de kracht van het netwerk
Ron kondigde tijdens het event aan dat Charlotte, collega bij iTanks, samen met haar band een crowdfunding is gestart voor het maken van een EP. Ben je enthousiast nadat je haar hebt horen zingen? Via deze link vind je de crowdfunding pagina om het project te supporten! (Met eeuwige dank van Charlotte zelf)

Uitgelicht