Alles om digitale innovatie te versnellen! – In gesprek met Dominique Nieuwpoort van Digitalzh

Tijdens het iFinance Café op vrijdag 3 november, powered by iTanks, verbinden wij jouw financiële vraag met het aanbod van experts uit het iTanks netwerk om je op weg te helpen naar de juiste financiële middelen. Een van deze experts is Dominique Nieuwpoort, accountmanager bij Digitalzh.

Vrijdag 3 november organiseert iTanks het iFinance Café waarin wij ondernemers samenbrengen met bedrijven uit het iTanks netwerk die verschillende financiële diensten aanbieden. Wat brengt Digitalzh naar het evenement?

Digitalzh helpt bedrijven met het mogelijk maken van hun digitaliseringsvraagstukken, met onder andere financieringsplannen. Er bestaat een wirwar aan financiering mogelijkheden, bijvoorbeeld vanuit de regio of Europa, als ook accelerators en VC capital. Sommige opties zijn lastig te achterhalen voor ondernemers. Hier helpt Digitalzh het beste bij: wij hebben en houden het overzicht en delen deze met ondernemers. Wij kunnen ondernemers doorverwijzen naar de juiste partijen én meedenken over wat het beste bij het vraagstuk past. Onder andere door een financieringsgids die wij aan het bouwen zijn. Digitalzh is er voor mkb-bedrijven, waaronder maar ook mid cap bedrijven (tot 3000 werknemers) in de Provincie Zuid-Holland.

Daarnaast biedt Digitalzh een Investor Readiness Program. Om als bedrijf een goede aanvraag in te dienen voor een financiering, moet je je product of dienst goed gestructureerd neer kunnen zetten. Dat is een vak apart, waar bepaalde verwachtingen van de financier in meespelen. Om dit goed te kunnen managen, heb je tijd en capaciteit nodig. Als je hier hulp bij kunt gebruiken, kan Digitalzh je hierin begeleiden. Als laatste willen wij nieuwe financieringsvormen creëren en aanbieden en daarom hebben we hulp nodig van MKBérs om te bepalen waar ze behoefte aan hebben.

Wat raad je een startende ondernemer aan als hij geen flauw benul heeft waar hij moet zoeken?

Je kunt altijd contact met ons opnemen via https://digitalzh.nl/ en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Mijn advies is: doe het vooral niet alleen! Als Digitalzh helpen we bedrijven ook bij het formuleren van hun digitale uitdaging, van probleem naar oplossing en vervolgens naar de juiste vorm van financiering.

Zijn er voorwaarden aan verbonden om door Digitalzh geholpen te worden?

Wij focussen ons op digitalisering vraagstukken bij bedrijven in de sectoren: glastuinbouw, maakindustrie en maritiem en haven industrieel complex. De voorwaarde is dat je onderneming maximaal 3.000 werknemers telt.

Vind je dat het MKB genoeg beroep doet op de financiële mogelijkheden die jullie bieden?

Het zou altijd meer mogen. Maar voor ondernemers geldt dat het begint bij de vraag wat is de uitdaging en kan ik met een investering mijn doel sneller behalen. Omdat in kaart te brengen heb je als onderneming tijd en capaciteit nodig en daar helpen we ook bij als Digitalzh.

In eerste instantie maken wij kennis met je en kijken we samen waar je nu staat en vervolgens wat voor soort dienst je het beste verder helpt. Dit kan zijn een financieringsvorm of het Investor Readiness Programma.  Andere concrete voorbeelden zijn Datawerf, waar MKB-bedrijven uit de maritieme- en maakindustrie in Zuid-Holland met hun digitalisering vraagstuk geholpen worden door een digitale expert op locatie mee te laten helpen. Ook zijn er veel studenten die op zoek zijn naar vraagstukken van bedrijven om hen verder te kunnen helpen! Alles om digitale innovatie bij bedrijven te versnellen.

Schrijf je in voor het iFinance Café op vrijdag 3 november via deze link!


Uitgelicht