C-Cube installeert corrosie monitoring systeem in de Haven van Amsterdam

Om de degradatie en corrosiesnelheid van kademuren in de haven te monitoren, heeft C-Cube de nieuwste CMS-sensoren op de paalplaat geïnstalleerd. Overal in de haven, onder de waterlijn, in de spatzone en in de atmosferische zone werden sensoren geïnstalleerd.

C-Cube International is gespecialiseerd in corrosie en degradatie en heeft verschillende gepatenteerde technologieën ontwikkeld om corrosie zeer precies te meten. Het opereert wereldwijd in een breed scala aan industrieën zoals infrastructuur, scheepvaart, procesindustrieën, verzekeringsmaatschappijen, onderzoeksinstituten, offshore toepassingen, hydraulica en coatingleveranciers.

De geïnstalleerde sensoren van C-Cube voeren elke zes uur een corrosiesnelheidsmeting uit en uploaden de verzamelde gegevens automatisch naar ons dashboard via een 4G-netwerk. Het systeem heeft geen stroomaansluiting nodig, omdat het ook is uitgerust met een zonnepaneel. Op basis van de verzamelde data (en de interpretatie daarvan) worden nauwkeurige inzichten gegenereerd in de corrosiesnelheid op verschillende locaties op de paalplaat. Mogelijke verschillen tussen corrosiesnelheden in de spatzone en onder de waterlijn zullen worden geïdentificeerd. Bovendien elimineert deze monitoringmethode de noodzaak voor fysieke inspecties en duikers, terwijl een grotere, betrouwbaardere dataset wordt verzameld. Dit stelt onderhoudsteams in staat om interventies te prioriteren en te scopen op basis van real-world data.

Ben jij geïnteresseerd in datagedreven, predictief onderhoud? Klik dan hier en neem contact op met C-Cube.

Klik hier voor meer informatie over C-Cube.

Uitgelicht