De Grondstoffentransitie Binnen het MKB – 12 Maart, Green Chemistry Campus

Na de energietransitie is de grondstoffentransitie de grootste uitdaging voor het bedrijfsleven. Dit biedt vele kansen, maar ook bedreigingen. Zo is er veel wet- en regelgeving op komst, maar zijn er ook zeer veel financiële middelen beschikbaar vanuit overheden, zoals Just Transition Fund (JTF).

Op de Campus in Bergen op Zoom zijn er afgelopen jaar enkele zeer succesvolle projecten gestart mede dankzij JTF en Interreg subsidies welke concreet bij gaan dragen aan de transitie.

Wil je hier als MKB’er ook aan de slag om je product toekomstbestendig te maken en meedoen aan projecten, neem dan deel en hoor onder andere vanuit Tony Starch, een divisie van Rodenburg, hoe dit mogelijk te maken is.

Programma

10:00 – 10:45: RONDLEIDING (FYSIEK)
We starten met een fysieke rondleiding over de Campus, waarbij de verschillende initiatieven uit de regio worden toegelicht. Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar:stephanie@greenchemistrycampus.com 

11:00 – 12:00: KENNISSESSIE (OOK ONLINE)
Een gesprek met ondernemers en beleidsvoerders.

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland zal deelnemen aan dit gesprek. En onder andere Rodenburg Tony Starch komt aan het woord en licht hun revolutionare innovatie toe op het gebied van groene chemie. Daarnaast zullen de diverse JTF projecten die o.a. in samenwerking met TNO en VITO opgestart zijn, nader toegelicht worden.

12:00 – 13:00 NETWERKLUNCH (FYSIEK)
De ochtend wordt afgesloten met een netwerklunch.

Meld je aan voor fysieke of online deelname! 

Online: Meld je nu aan via Eventbrite en ontvang de livestream link.

Fysiek: Natuurlijk ben je ook van harte welkom om fysiek deel te nemen, je kunt aanmelden bij Stephanie@greenchemistrycampus.com

Uitgelicht