Gpi Tanks XL ontvangt substantiële order voor Maastank terminal

Om de opslagcapaciteit in Botlek uit te breiden, heeft Gpi van Maastank een order ontvangen voor negen RVS opslagtanks met een totale capaciteit van 16.700 m3. De productie vindt plaats in Westdorpe en de verwachting is dat de tanks in het tweede kwartaal van 2021 naar de Maastank-terminal worden vervoerd.

Opslagtanks
De order omvat negen roestvrijstalen tanks voor de opslag van verschillende oliën. Elke tank is 27,5 meter hoog en heeft een capaciteit van 1620m3 tot 2150m3. De tanks worden vervaardigd uit een combinatie van SAE 316L roestvrij staal en duplex 2205. Na afloop van de productie kunnen de tanks over water naar hun eindbestemming aan de Welplaatkade in Botlek, Rotterdam worden vervoerd. De tanks worden gebouwd volgens de richtlijnen van NEN-EN 14015.

Maastank ambities
De Maastank-terminal is een dochteronderneming van de Dekker Groep. Dekker breidt opslagcapaciteit uit voor Maastank in Botlek. Het bedrijf sloot onlangs een verlenging van 25 jaar op haar erfpachtcontracten voor Maastank aan de Welplaatkade in Botlek en heeft tevens aangrenzende gronden verworven. Op termijn streeft het bedrijf naar een verdubbeling van de tankcapaciteit in de Rotterdamse haven tot 140.000 m3 voor de op- en overslag van plantaardige oliën, vetten, specialiteiten, oleochemicaliën en biobrandstoffen.

Dekker Groep
Dekker is een 120 jaar oud familiebedrijf met vestigingen in Ouderkerk a/d IJssel en Rotterdam (in Nederland), Dendermonde (in België) en Poznan (in Polen). De kernactiviteiten van Dekker zijn: de opslag van vloeibare eetbare oliën, vetten en biobrandstoffen in roestvrijstalen tanks; de opslag van deze producten in vaste en vloeibare vorm in opslagplaatsen; het smelten van cacaomassa; de verwerking van deze producten; het reinigen van tankopleggers, bulkwagens en ISO-containers, alsmede het transport van deze producten over de weg. Dekker heeft meer dan 100.000 m3 opslagcapaciteit in RVS tanks, 30.000 m2 opslagcapaciteit in magazijnen en 100 tankwagens. Dekker levert een breed scala aan logistieke diensten. De onderneming heeft zich de afgelopen jaren voornamelijk als Single Service Provider in de markt gepositioneerd. Dekker heeft circa 260 FTEs in dienst en heeft een omzet van circa. € 54 miljoen.

Over Gpi
Gpi is de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Nederlandse machinebouw en onderscheidt zich door constante innovatie in techniek, proces en samenwerking. De Gpi Group bestaat uit drie tankbouwbedrijven – Gpi Tanks Nederland, Gpi Tanks Polen en Gpi Tanks XL – naast Gpi de Gouwe voor procesapparatuur en BMN (Beitserij Midden Nederland), de laatste twee die onderdeel uitmaken van het moederbedrijf. Gpi Tanks heeft klanten in verschillende markten over de hele wereld, waaronder de voedselverwerkende, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie. In totaal heeft de Gpi Group een personeelsbestand van ongeveer 200 medewerkers.

Voor meer informatie kun je terecht bij de website.

Uitgelicht