Haal meer uit de markt met tokenfinanciering – In gesprek met Alex Bausch van 2Tokens

Tijdens het iFinance Café op vrijdag 3 november, powered by iTanks, verbinden wij jouw financiële vraag met het aanbod van experts uit het iTanks netwerk om je op weg te helpen naar de juiste financiële middelen. Een van deze experts is Alex Bausch, Executive Chairman van 2Tokens.

Vrijdag 3 november organiseert iTanks het iFinance Café waarin wij ondernemers samenbrengen met bedrijven uit het iTanks netwerk die verschillende financiële diensten aanbieden. Wat brengt 2Tokens naar het evenement?

2Tokens is een non-profit stichting die in 2019 werd opgericht door Port of Rotterdam en Yes!Delft, met medewerking van Innovation Quarter. Het doel van deze stichting is om een innovatieve benadering te ontwikkelen voor het financieren van bedrijven. We hebben ons gericht op onderzoek naar het gebruik van decentrale technologieën voor bedrijfsfinanciering en hebben de afgelopen jaren verschillende use-cases uitgewerkt, in samenwerking met partners zoals banken en advocatenkantoren. Een concreet voorbeeld hiervan is Next Generation Capital, dat voortkwam uit ons initiatief.

Wat houdt tokenfinanciering in?

Tokenization is het proces waarbij traditionele activa, zoals onroerend goed, aandelen of grondstoffen, worden omgezet in digitale tokens op een gedistribueerd grootboek. Met behulp van de Token Roadmap, ontwikkeld met steun van de gemeente Rotterdam en de Europese Unie, kunnen bedrijven een duidelijk stappenplan volgen om financiering op te halen met behulp van tokens. Dit stelt bedrijven in staat om hun activa, zoals kranen of schepen, te tokeniseren door ze bijvoorbeeld op te delen in duizend tokens, waardoor ze verhandelbaar worden. In wezen vertegenwoordigt dit een nieuwe vorm van financiering die gebaseerd is op digitale technologie en wordt ondersteund door Nederlandse banken, waaronder Rabobank en ABN Amro.

Stel je voor dat er een klein familiebedrijf is dat eigenaar is van een commercieel pand, zoals een winkelruimte in een druk winkelgebied. Het bedrijf heeft behoefte aan financiële middelen om te kunnen investeren in uitbreiding of andere zakelijke doelen. In plaats van het volledige pand te verkopen, overweegt het bedrijf om het pand te tokeniseren. Dit financieringsmodel is relatief nieuw, maar wordt volledig ondersteund door financiële instellingen. Een ander voorbeeld betreft het tokeniseren van een obligatie, waarbij een lening wordt gedigitaliseerd en vervolgens wordt aangeboden aan investeerders. Dit vergroot de mogelijkheden voor financiering en maakt snellere transacties mogelijk.

Wat raad je een startende ondernemer aan als hij geen flauw benul heeft waar hij moet beginnen met tokenisatie?

2Tokens kan helpen met het maken van een quick scan van de assets van een bedrijf. Kort en praktisch. Uiteraard helpt onze routekaart je met het zetten van stappen in tokeniseren. Vervolgens kun je je in een marketing campagne je klantenbestand en je netwerk informeren dat zij tokens kunnen krijgen van je assets. Op deze manier kun je ontzettend veel financiering uit de markt halen en de loyaliteit van je klanten waarborgen. Maar hier vertel ik je uiteraard graag meer over tijdens het iFinance Café op 3 november!

 Schrijf je in voor het iFinance Café op vrijdag 3 november via deze link!


Uitgelicht