iCyber bouwt aan cyber-risico awareness

iTanks, Harborn Digital, Sparked On en Secure Logistics willen met en voor de industrie bouwen aan een nieuw digitaal bewustzijn van werknemers in de industrie. Steeds meer systemen kunnen met elkaar worden gekoppeld en daarmee ontstaan ook nieuwe risico’s.

Wij gaan helpen om bedrijven en hun (tijdelijke) werknemers goed en veilig met cyberrisico’s om te laten gaan. Kennis en bewustzijn zijn daarbij de beste wapening.

Als de automatisering van industriële bedrijven van IT tot en met OT wordt beschreven met de standaard automatiseringspiramide,  dan zie je op elke laag risico’s op aanvallen en verstoring.

In de verbinding tussen sensoren en de besturing, tussen PLC en SCADA, bedrijfsnetwerken die ERP, MES en verdere lagen verbinden; verkeerd gebruik kan grote gevolgen hebben voor de bedrijfsprocessen én de omgevingsveiligheid.

Dit initiatief maakt mensen bewust van risico’s, hun invloed op de uitkomst en hoe zij bij kunnen dragen aan een veilige digitale industrie.

Daarvoor hebben we drie stadia: Intake – Training – Borging

Intake: Een gebruiker maakt een cyberawareness-scan in de tool van Harborn.
Afhankelijk van zijn of haar rol/werkzaamheden worden een aantal vragen beantwoord

Training: Uit de uitkomsten volgt een profiel voor de microlearnings die je dan als gebruiker moet maken voor ‘jouw’ werk en risico’s

Borging: Als de trainingen succesvol zijn afgerond ontvang je een certificaat dat naar je XS-ID of Digitaal Safety paspoort wordt verzonden. Je opdrachtgever weet dan dat je bewust met digitale systemen werkt.

En na een half jaar krijg je weer een opfrischeck met nieuwe of aangepaste vragen.

Dit project is mogelijk gemaakt met steun van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO

Looptijd: Juli 2023 – Juni 2025

Uitgelicht