iXclusive Partnership iTanks & Port of Moerdijk

iTanks en Havenbedrijf Moerdijk gaan een iXclusive Partnership aan voor een periode van 3 jaar. Hierin stelt iTanks zich als technologiescout op om samen met Port of Moerdijk te zoeken naar innovaties en technologieën om de energie- en materialentransitie in Moerdijk te versnellen.

Omdat dit over een enorme transitie gaat, wil het havenbedrijf innovaties graag de kans geven en kijkt het samen met het iTanks netwerk naar ontwikkelingen voor de haven én het havenbedrijfsleven. Havenbedrijf Moerdijk zoekt samen met iTanks naar innovatieve oplossingen en technologieën om bedrijven in het havenbedrijfsleven hierin te ondersteunen. Elektrificatie voor de logistieke sector en het gebruik van circulaire goederenstromen in de industrie zijn hier belangrijke thema’s.

Moerdijk onderzoekt momenteel  de bouw van een 380 KV station, maar voor dit zover is, moet er ook gekeken worden naar tussentijdse oplossingen, zoals bijvoorbeeld (her)verdeling van energie tussen bedrijven. Waar het ene bedrijf overtollige energie beschikbaar heeft, komt een ander bedrijf tekort. Hoe kan dit verdeeld worden en wat is daarvoor nodig. Het iXclusive partnership met iTanks dient voor het beantwoorden van dit soort vraagstukken met innovatie oplossingen uit de industrie.

Benieuwd naar wat dit iXclusive Partnership tussen Port of Moerdijk en iTanks in petto heeft? Kom naar het Congestie Café op dinsdag 5 maart om 14:30 uur in Moerdijk. Schrijf je in via deze link.

Ook organiseren het havenbedrijf  en iTanks samen een pitchontbijt in juni. Houd de eventementenkalender dus in de gaten!

Wil je meer weten over de partnership, Port of Moerdijk of iTanks? Kom met ons in contact!

Port of Moerdijk
iTanks

Uitgelicht