Julian Jagtenberg over het bouwen van een bedrijf op het snijvlak van robotica en slaap

Het starten van een bedrijf in een grotendeels nieuwe markt kan onmogelijk een gemakkelijke taak zijn. Als je Julian Jagtenberg, oprichter en CEO van Somnox, zou vragen, zou hij je vertellen dat dat inderdaad niet zo is. Als ingenieur van opleiding en ondernemer van beroep, zit Julian al meer dan vijf jaar aan het roer van zijn bedrijf.

Het begon als een idee tussen hem en zijn universiteitscollega’s van de afdeling Robotica van de TU Delft, wat nu uitgegroeid is tot een scale-up die zich inzet voor het minimaliseren van de negatieve impact van slaaptekort en slapeloosheid.

Het idee voor Somnox is ontstaan ​​uit een persoonlijk verhaal. Julians moeder had last van slaaptekort waar nog geen beschikbare oplossingen voor waren. Hij ging samen met zijn collega’s de uitdaging aan om een oplossing te bedenken, vooral een robotica gebaseerde oplossing. De belangrijkste vraag was: hoe kan je twee verschillende werelden combineren, robotica en slaap? De sleutel om de combinatie van robotica en slaap te laten werken, was om de oplossing heel aantrekkelijk en gezellig te maken.

Somnox was al snel klaar om verder te gaan. Het product kon op de markt gebracht worden. Het idee was om volledig online te gaan met de verkoop op Amazon en andere e-commerceplatforms.

Als je als ondernemer alles onder de controle hebt, is dat het beste gevoel. Voor Somnox betekende dat ook harder werken en flink doorzetten met het produceren van het product. Het sterkste punt van het bedrijf was een toegewijd team!

Klik hier voor meer informatie.

Uitgelicht