Luister nu naar het vierluik Quantum! van de Innovatiekracht Podcast!

Luister naar het Innovatiekracht Podcast vierluik rondom quantum technologie! In vier afleveringen praten wij je, in samenwerking met InnovationQuarter, bij over wat quantum technologie inhoudt en wat deze technologie voor de industrie zal betekenen. Je vindt de afleveringen hieronder.

Quantum! Deel 1 – Wat is quantum technologie?

Jacqueline Schardijn, senior business developer van InnovationQuarter, vertelt je hoe zij samen met Port of Rotterdam awareness wil creëren rondom het fenomeen van de quantum technologie. Voor meer informatie kijk je op www.innovationquarter.nl. Ook hoor je Ingrid Romijn, directeur en cofounder van Q*Bird, en Josepha van Kollenburg, regionaal programmamanager van Quantum Delft voor de regio Zuid-Holland. Zij vouwen de wereld van quantum voor je open en introduceren je aan de verschillende aspecten van deze technologie. Daarbij vertellen zij hoe zij de unieke eigenschappen van de technologie gebruiken om systemen, computers, netwerken en sensoren te bouwen, onder andere in Delft. Voor meer informatie kijk je op https://q-bird.nl/ en https://quantumdelft.nl/.

Spotify 👉
Apple Podcasts 🍏

Quantum! Deel 2 – Waarom (veilige) quantum communicatie essentieel is voor de haven en kritieke infrastructuur

In deel 2 gaan we in op quantum communicatie en het Proof Of Concept van het Havenbedrijf, Innovation Quarter en Portbase rondom de toepassing van quantum technologie. InnovationQuarter wil bedrijven bewust maken van wat quantum technologie teweeg zal brengen en wat het hen kan bieden. Daarom is in samenwerking met Port of Rotterdam en Portbase een Proof of Concept opgezet rondom quantum communicatie, die essentieel zal worden voor bedrijven in de haven met een kritieke infrastructuur. Dennis Dortland, Innovatie Consultant bij Portbase, en Erwin Rademaker, Horizon 3 Innovatie Lead bij Port of Rotterdam, leggen je uit waarom (veilige) quantum communicatie zo belangrijk is voor de haven en waarom dit Proof of Concept juist nu plaatsvindt.

Spotify 👉
Apple Podcasts 🍏

Quantum! Deel 3 – Hoe quantum sensing een nieuw stuk van de natuurkundige wereld opent

In deel 3 gaan we in op quantum sensing en hoe met deze techniek nieuw wetenschappelijk terrein wordt aangebroken. Max Kouwenhoven, CEO van Onnes Technologies, legt uit hoe men in het Fieldlab in Leiden aan de weg aan het timmeren is om met quantum sensing technologie op lage temperaturen onderzoek te doen. Dit vereist een nieuwe infrastructuur en nieuwe tools, om nieuwe gedeeltes van de natuurkundige wereld te openen voor wetenschappelijk en industrieel onderzoek.

Spotify 👉
Apple Podcasts 🍏

Quantum! Deel 4 – Hoe het fieldlab in Delft door quantum computing de technologie naar de industrie brengt

In deel 4 gaan we in op quantum computing en hoe het fieldlab in Delft bouwt aan quantum computers. Niels Bultink, CEO van QBlox, en Johannes Jobst, System Engineer van DEMCON, praten je bij over hoe zij als leveranciers quantum technologie ontwikkelen naar industriële toepassingen en zodoende dichterbij de eindgebruiker te krijgen. Zo maakt QBlox een set aan elektronica die chips in quantum computers aanstuurt – te zien als het zenuwstelsel van de computer. En ondersteunt DEMCON het fieldlab met de transitie van quantum technologie naar de industrie door hun expertise in system engineering in te zetten.

Spotify 👉
Apple Podcasts 🍏

 

Uitgelicht