McNetiq introduceert magnetische leidingsteunen

Het Rotterdamse bedrijf McNetiq brengt een nieuwe, permanente magnetische bevestigingstechniek op de markt voor leidingen. McNetiq speelt hiermee in op de groeiende vraag naar mogelijkheden voor het bevestigen van leidingen zonder dat deze moeten worden gelast of chemisch verankerd – iets dat in veel gevallen de stop van productie noodzakelijk maakt.

Het gebruik van magnetische verankering is bovendien duurzaam aangezien de supports niet gelast hoeven worden en herbruikbaar zijn.
Er is een aantal toepassingen van leidingbevestiging mogelijk. Voor onder meer Shell zijn al enkele projecten met steigleidingen op deze wijze uitgevoerd.

Het product bestaat uit twee magneten met een steun in het midden en kan voor allerlei soorten leidingen worden gebruikt, zowel verticaal als horizontaal. De gebruiker wordt voorzien van alle materialen en kan door middel van een berekening het aantal magneten en de onderlinge afstand vaststellen. De gepatenteerde Controlock-technologie van McNetiq stelt de gebruiker in staat de kracht van de magneet vast te stellen tijdens proces van montage.

Er bestaan verschillende manieren voor het plaatsen en bevestigen van leidingen, maar tot nu toe ontbrak een magnetische versie. Toepassing van magnetische steunen maakt het plaatsen van leidingen zonder lasverbinding of chemische verankering mogelijk.

McNetiq is de uitvinder van de gepatenteerde Controlock-technologie, waarbij de losbreek- en schuifkracht van een magnetische verankering vooraf kan worden vastgesteld. Volledige zekerheid over de belastbaarheid van de magneet is voorwaardelijk om veilig met magneten (tijdelijke) staalverbindingen te realiseren in de industrie.

De eerste applicatie die McNetiq heeft ontwikkeld en gecertificeerd is het Controlock-steigeranker. Dit product wordt verkocht voor industriële steigerbouw en kan worden toegepast bij onder meer opslagtanks en in de maritieme industrie. Verder levert McNetiq ook magnetische valbeveiliging en een magnetische voet voor tijdelijk hekwerk.

McNetiq is opgericht na de uitvinding van de Controlock-technologie in 2014. In 2018 heeft Rotterdam Port Fund een belang genomen in het bedrijf.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van McNetiq.

McNetiq

Uitgelicht